Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μενδώνη: Είστε επαγγελματίες της οργής

Επίθεση της υπουργού Πολιτισμού στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις Σχολές και τα Μουσεία.

Μενδώνη: Είστε επαγγελματίες της οργής

Στη δική της παρέμβαση η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε “επαγγελματίες της οργής” τους αντιδρώντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για τα Μουσεία.

Τόνισε ότι στις κινητοποιήσεις “η συμμετοχή είναι μόλις 15% από το σύνολο των εργαζόμενων στο υπιρυγείο Πολιτισμού”.

Ενώ παρέπεμψε στην πρώην υπουργό και στον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Ζορμπά και Νίκο Ξυδάκη, αντίστοιχα, οι οποίοι, όπως είπε, τάσσονταν υπέρ ενός μοντέλου (λειτουργίας των Μουσείων) ανάλογο με τη λειτουργία του Μουσείου Ακρόπολης, δηλαδή “αυτό που φέρνουμε τώρα εμείς”.

Απαντώντας εμμέσως στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα, πρόσθεσε: “καθεστώς πολιτικής βαρβαρότητας ιδρύουν αυτοί που ξεπουλάνε 11.000 μνημεία στο Υπερταμείο και μετά προσπαθούν να τα μαζέψουν. Αυτοί οι οποίοι δεν διστάζουν να αποσπάσουν τις αρχαιότητες -από το σταθμό της Αγίας Σοφίας του Μετρό- ίσης και σημαντικότερης αξίας από ότι στον σταθμό Βενιζέλου- από ιδεοληψίες. Αυτοί που αδιαφορούν και μετά λένε τάχα μου δήθεν για "τσιμέντωμα" για τους ανθρώπους με αναπηρία οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν την Ακρόπολη και αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι τώρα κόπτονται για την καλλιτεχνική εκπαίδευση”.

Για τις σφοδρές αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου, σε σχέση με την αντιμετώπιση των Σχολών, η κ. Μενδώνη είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για το θέμα.

Αντιθέτως, όπως. πρόσθεσε, “ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός ο οποίος αναγνωρίζει το πρόβλημα ότι η καλλιτεχνική εκπαίδευση διαχρονικά είναι παραμελημένη και για αυτό ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι στα επόμενα τρία χρόνια θα υπάρχει η Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v