Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να αυξηθεί η ανταποδοτική σύνταξη

Γενναίες προτάσεις με επαναφορά του ΕΚΑΣ, κατάργηση της προσωπική διαφοράς και νέους συντελεστές αναπλήρωσης.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να αυξηθεί η ανταποδοτική σύνταξη

“Καθαρές λύσεις” στο συνταξιοδοτικό προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με έμφαση όχι μόνο στην προσωπική διαφορά, αλλά στην αύξηση όλων των συντάξεων με αναδιαμόρφωση των συντελεστών αναπλήρωσης.

Το πλαίσιο έδωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, προτείνοντας, παράλληλα, και την κατάργηση της προσωπική διαφοράς.

Όπως δήλωσε:

“Παρά τις δεσμεύσεις του το 2019 ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός όχι μόνο διατήρησε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αλλά επιχειρεί προεκλογικά να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, που δεν πήραν αύξηση.

Αρκετά με τον εμπαιγμό της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η ώρα για καθαρές λύσεις:

  • Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1-1-2024 και ως τότε να δοθεί εφάπαξ ποσό, που θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος με βάση τον πληθωρισμό του 2022.
  • Να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου/Βρούτση σε ό,τι αφορά στους συντελεστές αναπλήρωσης, δηλαδή να ενισχυθεί η ανταποδοτική σύνταξη και να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που δημιούργησαν.
  • Να χορηγηθεί νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, όπως προτείνουμε.
  • Να προωθηθούν τα επαγγελματικά ταμεία.
  • Να επανέλθει σε εθνικό έλεγχο το Υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος για τη νέα γενιά”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v