Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Δεξιά που θυμίζει την ΕΡΕ του ’50 ή προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

Η δήθεν δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ και ο «τρόμος Μητσοτάκη» με σενάρια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα. «Όταν θα πάω στο Μαξίμου, να έχει την αξιοπρέπεια να είναι εκεί να μου παραδώσει». «Η ψήφος στην κάλπη της απλής αναλογικής δεν θα είναι χαλαρή».

Τσίπρας: Δεξιά που θυμίζει την ΕΡΕ του ’50 ή προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

“Τρόμο” καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις πρόσφατες κατηγορίες του κ.Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα ή ότι θα σχηματίσει τελικά “κυβέρνηση των ηττημένων”.

Μιλώντας στην Καρδίτσα, κατά την περιοδεία του στην πόλη και στα Τρίκαλα, ο κ.Τσίπρας μίλησε με ιδιαίτερη έμφαση για την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας “των νικητών” από την πρώτη κάλπη, της απλής αναλογικής, τονίζοντας ότι “δεν θα είναι χαλαρή η ψήφος” αφού “στις εκλογές θα κριθεί ποιος θα κυβερνήσει την πρώτη Κυριακή”.

“Το 2019 η ΝΔ, με επίσημες ανακοινώσεις της, έλεγε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει νοθεία. Το 2023 λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα δεχτεί το αποτέλεσμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τα πάνε και τόσο καλά με το θεσμικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης.
Είναι μια δεξιά που θυμίζει την ΕΡΕ της δεκαετίας του 50”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Εστιάζοντας στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μετά τον δρόμο που άνοιξε ο Άρειος Πάγος, επιτέθηκε με δριμύτητα στο κυβερνών κόμμα, του οποίου τα χρέη στις τράπεζες ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

"Δεν είναι κανονικότητα να σου παίρνουν το σπίτι για ένα χρέος που είναι χιλιάδες φορές μικρότερο από το χρέος του κόμματος που κυβερνά και οργανώνει αυτή τη ληστεία.

Δεν είναι ανεκτό να χάνονται σπίτια μεροκαματιάρηδων για μερικές χιλιάδες ευρώ και το κόμμα που κυβερνά να χρωστά στις τράπεζες 400 εκατομμύρια και κανένας να μη λέει κουβέντα”, είπε.

Προσθέτοντας μάλιστα, στην φράση “και η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της” πως “όσο και να τα νίπτει, καθαρά δεν τα λες”.

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε διεξοδικά στα ζητήματα των συντάξεων, της αισχροκέρδειας, της ενεργειακής ακρίβειας και άλλα, παρουσιάζοντας (όπως κάνει σε κάθε ομιλία του πλέον) τις κεντρικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία “που θα υλοποιήσει η προοδευτική κυβέρνηση”, υπό την κεντρική δέσμευση “Δικαιοσύνη παντού”.

Θα μας παραδώσουν το Μαξίμου;

Τα βασικά σημεία της ομιλίας:

- Ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί καθόλου να κρύψει τον τρόμο του. Αυτός που υποτίθεται έχει αυτή τη μεγάλη, την αναντίστροφη δημοσκοπική υπεροχή, κλαψουρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση με τα άλλα κόμματα από τη πρώτη Κυριακή.

Και δε διστάζει να ξεπερνά κάθε μέτρο ανευθυνότητας και επιπολαιότητας ανοίγοντας ο ίδιος θέμα γνησιότητας των επόμενων εκλογών.

Το 2019 με επίσημες ανακοινώσεις της η ΝΔ έλεγε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει νοθεία. Το 2023 λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα δεχτεί το αποτέλεσμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τα πάνε και τόσο καλά με το θεσμικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης.
Είναι μια δεξιά που θυμίζει την ΕΡΕ της δεκαετίας του 50.

Τους θυμίζουμε ότι το 2015 άλλοι ήταν αυτοί που δεν παρέδωσαν το Μέγαρο Μαξίμου την επομένη των εκλογών, όπως ο Τραμπ και ο Μπολσονάρο αργότερα έπραξαν, μετά τις ήττες τους.

Ελπίζω να μη κάνει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης. Όταν θα πάω στο Μαξίμου, να έχει την αξιοπρέπεια να είναι εκεί να μου παραδώσει.

- Ο κ.Μητσοτάκης με κατηγόρησε προσωπικά ότι δυσφημώ την Ελλάδα στο εξωτερικό. Δυσφημεί δηλαδή την Ελλάδα όποιος καταγγέλλει τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου και όχι όποιος τις διαπράττει.

Ο κ.Μητσοτάκης δεν εννοεί να καταλάβει ότι ο ίδιος δεν είναι η Ελλάδα. Η αντίσταση στην πολιτική και τις πρακτικές του είναι η Ελλάδα, η υπεράσπιση του κράτους δικαίου είναι η Ελλάδα.

Κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη

- Ο κ.Μητσοτάκης ζητάει δεύτερες και ακόμα και τρίτες εκλογές για να συνεχίσει να κυβερνά με αλαζονεία και αυταρχισμό.

Ας γνωρίζετε ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με απλή αναλογική σημαίνει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών. Σημαίνει σταθερότητα, σημαίνει δημοκρατία, σημαίνει δικαιοσύνη.

Ας γνωρίζετε επίσης ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Στις εκλογές της απλής αναλογικής, θα κριθεί ποιος θα κυβερνήσει την πρώτη Κυριακή.

Επομένως η επιλογή του καθενός και της καθεμιάς θα είναι κρίσιμη. Θα καθορίσει το παρόν και το μέλλον της χώρας για την επόμενη τετραετία.

Τα διλήμματα της κάλπης είναι συγκεκριμένα:

Θέλουμε δίκαιη αύξηση των εισοδημάτων ή επιδόματα και pass φτώχειας;

Θέλουμε ελέγχους στην αγορά και μείωση ΦΠΑ ή αισχροκέρδεια στο διηνεκές;

Θέλουμε προστασία πρώτης κατοικίας και δίκαιη ρύθμιση χρεών ή τα σπίτια δανειοληπτών σε Πάτσηδες και funds;

Θέλουμε 13η σύνταξη και αναδρομικά ή κούφιες υποσχέσεις και προεκλογικά επιδόματα;

Θέλουμε στήριξη της κοινωνίας ή της αισχροκέρδειας ;

Θέλουμε κυβέρνηση για τα συμφέροντα της κοινωνίας ή κυβέρνηση για τα συμφέροντα των ισχυρών ;

Και είμαι βέβαιος ότι η απάντηση σε όλα αυτά τα διλήμματα θα είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Θα είναι καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και προοδευτική κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

Δεν μας βρήκαν ούτε ένα λεκέ

- Δοκιμαστήκαμε από τον ελληνικό λαό. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν κάναμε λάθη.

Ισχυρίζομαι όμως ότι ήμασταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Ότι σεβαστήκαμε και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου.

Μας έβαλαν για χρόνια κάτω από το μεγεθυντικό τους φακό, κάτω από τον πιο εξονυχιστικό έλεγχο και δεν βρήκαν ούτε ένα λεκέ, ούτε ένα στίγμα.

Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια.

Πετύχαμε μια συμφωνία ρύθμισης του δημόσιου χρέους, χάρη στην οποία η ελληνική οικονομία παραμένει σήμερα ζωντανή.

Αφήσαμε ένα μαξιλάρι ασφαλείας 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, χάρη στο οποίο η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σήμερα στις αγορές χρήματος και όχι σε νέα μνημόνια.

Πετύχαμε να ωθήσουμε και πάλι την οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και ρεκόρ δωδεκαετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις, τη χρονιά που βγήκαμε από τα μνημόνια.

Και σήμερα στεκόμαστε μπροστά στους πολίτες όχι μόνο για να δείξουμε το καθαρό μας παρελθόν, αλλά κυρίως για να δείξουμε τον καθαρό δρόμο για το παρών και το μέλλον.

Γιατί έχουμε σχέδιο. Έχουμε όραμα. Το δικό μας όραμα λοιπόν, το δικό μας σχέδιο, περιγράφεται με δυο λέξεις: Δικαιοσύνη παντού.

Για τους αγρότες

- Δεδομένου ότι απευθυνόταν σε αγροτικό κόσμο, εξειδίκευσε ως εξής τον στόχο:

  • Μη καταβολή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο
  • Πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα
  • Μηδενικός ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα αγροτικά εφόδια
  • Προστασία της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς
  • Γενναία ρύθμιση χρεών και διαγραφή τόκων.
  • Ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Οικονόμου: Οτι και να ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας, το άσπρο δεν γίνεται μαύρο

Στα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Οπως αναφέρει ο Γ. Οικονόμου: «η αντιμετώπιση σοβαρότατων ζητημάτων με ασόβαρο τρόπο είναι η πολιτική σταθερά του κ. Τσίπρα στα 15 συνεχόμενα χρόνια που παραμένει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι και να ισχυρίζεται -πιστεύοντας πως απευθύνεται σε αμνήμονες και αφελείς- το άσπρο δεν γίνεται μαύρο. Η Κυβέρνησή μας μείωσε δραστικά την ανεργία και τους φόρους, στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με ένα από τα μεγαλύτερα και διαρκέστερα προγράμματα στήριξης στην ΕΕ, τιθάσευσε τις τιμές της ενέργειας και περιορίζει προοδευτικά τις αυξήσεις στα αγαθά, χορήγησε στους συνταξιούχους τις συντάξεις που καθυστερούσαν επί χρόνια και μάλιστα αυξημένες, αποκατέστησε την τάξη στο μεταναστευτικό και ενδυνάμωσε αποφασιστικά την εθνική άμυνα.

ΥΓ: Οι βαθιά απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις του κ. Τσίπρα για την Ελληνική Αστυνομία είναι δομικό μέρος του τραμπισμού αλά γκρέκα. Θα έπρεπε να ντρέπεται που έφτασε στο σημείο να προσβάλει το Σώμα που αγωνίζεται για την προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v