Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Γκιννή, πρώτος Έλληνας με μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι

Ο 28χρονος πρωταθλητής έγραψε σήμερα μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία των ελληνικών χειμερινών αθλημάτων. Το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Γκιννή, πρώτος Έλληνας με μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Γκιννή για το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι
Τα συγχαρητήριά του στον Αλέξανδρο Γκιννή, τον πρώτο Έλληνα που κατακτά μετάλλιο σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

«Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε!», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ο πρώτος Έλληνας που κατακτά μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι έγινε ο Αλέξανδρος Ιωάννης Γκιννής, μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις 4 Φεβρουαρίου ο γεννημένος στην Αθήνα, αλλά μεγαλωμένος σε Αυστρία και Ηνωμένες Πολιτείες, Αλέξανδρος Ιωάννης Γκιννής, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της σημαντικό μετάλλιο σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι, κατακτώντας την 2η θέση στον αγώνα τεχνικής κατάβασης στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Σαμονί της Γαλλίας.

Ο 28χρονος πρωταθλητής έγραψε σήμερα μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία των ελληνικών χειμερινών αθλημάτων, καθώς στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλπικού σκι που διεξάγεται στην πόλη Κουρσεβέλ της Γαλλίας πήρε την 2η θέση από τον Χένρικ Κριστόφερσεν.

Ο Νορβηγός ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:39.50, ενώ ο Γκιννής με 1:40.10 ήταν δεύτερος και τρίτος ο Ιταλός Άλεξ Βινάτζερ σε 1:40.28.

Ο Γκιννής, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ μέχρι το 2018, έχει γεννηθεί στην Ελλάδα κι έφυγε σε ηλικία 12 ετών. Έγινε ο πρώτος που κατέκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακό χειμερινό άθλημα/αγώνισμα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v