Μητσοτάκης: Σιωπηλή επανάσταση η εκπαιδευτική πολιτική μας

Σε εκδήλωση με θέμα «4 χρόνια έργο για την Παιδεία: Αλλαγή στην πράξη», ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην εν εξελίξει εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με αιχμή του δόρατος τον διορισμό 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ιδεοληψίες.

Μητσοτάκης: Σιωπηλή επανάσταση η εκπαιδευτική πολιτική μας

«Θα ήθελα να επιφυλάξετε το πιο θερμό σας χειροκρότημα όχι σε μένα, αλλά σ' αυτούς που έκαναν πράξη αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο παρουσιάσαμε, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους φοιτητές, τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα ικανοποίηση και συγκίνηση βλέποντας την ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει αυτά τα 4 χρόνια, αλλά κυρίως ακούγοντας τις προσωπικές ιστορίες των συμπολιτών μας, τους οποίους με κάποιο τρόπο ακούμπησε αυτή η πολύ σημαντική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την οποία υλοποιούμε. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι στην εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται μια σιωπηλή επανάσταση.

Μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες μιλούσαμε εδώ και δεκαετίες, επιτέλους υλοποιούνται και σίγουρα μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε "ναι" στον κεντρικό πυρήνα του προγράμματός μας για την εκπαίδευση, όπως ακριβώς τα παρουσιάσαμε πριν από τις εκλογές του 2019, τα είπαμε και τα κάνουμε πράξη. Ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «4 χρόνια έργο για την Παιδεία: Αλλαγή στην πράξη» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

«Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής χτίζονται πρώτιστα μέσα από την αξιοπιστία των λόγων και των έργων. Δεν θα μπορούσα να μη σταθώ στην ίσως σημαντικότερη παρέμβασή μας, που αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και δεν είναι άλλη από τον διορισμό 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες, το αποδείξαμε στην πράξη. Ένα σημαντικό έργο, το οποίο έχει γίνει, πρέπει να έχει συνέχεια. Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι, αν υπάρχει ένα πεδίο όπου οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της δικιάς μας παράταξης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε επίπεδο αντίληψης, σε επίπεδο ιδεοληψιών που έρχονται από το χθες, είναι τόσο έντονες, είναι ο τομέας της παιδείας.

Η ΝΔ πρέπει να συνεχίσει για να μην ακυρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο που έγινε και να μην επιστρέψουμε σε εποχές που θέλουμε να αφήσουμε πίσω», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v