Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με την Αμερικανίδα βοηθό υπουργό Άμυνας

Επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών για περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους στον εξοπλιστικό τομέα, μέσω των αμερικανικών προγραμμάτων αμυντικής συνεργασίας και χρηματοδότησης, για πρόσκτηση νέων αμυντικών δυνατοτήτων.

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με την Αμερικανίδα βοηθό υπουργό Άμυνας

Oι αμυντικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ η προοπτικής διεύρυνσης της συνεργασίας στον εξοπλιστικό τομέα και οι εξελίξεις στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου με την Αμερικανίδα βοηθό υπουργό 'Αμυνας (Assistant Secretary of Defense), αρμόδια για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Δρ Σελέστ Ουαλάντερ (Celeste Wallander), επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στον Δ΄ Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ για τον τομέα 'Αμυνας και Ασφάλειας.

Κατά τη συνάντηση τονίσθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας της αμυντικής σχέσεως Ελλάδος-ΗΠΑ, τον οποίο αντανακλά η αναβαθμισμένη MDCA. Ειδικότερα, αναδείχθηκε η γεωπολιτική σημασία της Αλεξανδρούπολης για την παροχή και προώθηση αμυντικής υποστήριξης προς την Ουκρανία και στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίσθηκε η προτεραιότητα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και υποδομών (ενεργειακών και μεταφορικών) του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών για περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους στον εξοπλιστικό τομέα, μέσω των αμερικανικών προγραμμάτων αμυντικής συνεργασίας και χρηματοδότησης, για πρόσκτηση νέων αμυντικών δυνατοτήτων.

Τέλος συζητηθήκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι δυνατότητες παροχής αμυντικής υποστήριξης προς τη χώρα για προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v