Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

«Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο», σχολιάζει μετά την καταδίκη του Ν. Παππά. Κανονικά στο ψηφοδέλτιο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίδραση Οικονόμου.

Τσίπρας: Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

Απόλυτη στήριξη χωρίς “αστερίσκους” εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και, προσωπικά, ο Αλέξης Τσίπρας, στον Νίκο Παππά, μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Αρμόδιες πηγές κάνουν σαφές ότι “δεν τίθεται καν ερώτημα” εάν ο κ. Παππάς θα μετέχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στον Νότιο Τομέα Αθηνών: πρώτον, διότι η παραπομπή του ήταν πολιτική και, δεύτερον, επειδή καταδικάστηκε χωρίς να έχει ζημιώσει ούτε ένα ευρώ το Δημόσιο, αλλά, αντιθέτως, το ωφέλησε με πολλά εκατομμύρια ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες, για πρώτη φορά στα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η ανάρτηση Τσίπρα

«Ο κ. Μητσοτάκης, πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου», σχολιάζει με ανάρτησή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την καταδίκη του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από τον φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ας γνωρίζει όμως ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος μέσα στον λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός».

Γ. Οικονόμου: Ο Ν. Παππάς κρατά δυνατά τον Αλ. Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας, εξαιτίας του πανικού που τον έχει καταλάβει μετά την ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά, του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του, λέει πράγματα παράλογα, ασυνάρτητα και θεσμικά επικίνδυνα, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο κ. Παππάς δικάστηκε και καταδικάστηκε ομόφωνα από τους φυσικούς του δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη κι όχι από τη Βουλή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Σύνταγμα και στην κείμενη νομοθεσία. Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για να κρατάει τον κ. Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφοδέλτια του, ο κ. Παππάς «κρατάει» δυνατά τον κ. Τσίπρα. Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι με τι, αλλά θα το μάθουμε κι αυτό».

Π. Τσαπανίδου: Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον «κρατάνε»

Ο κ. Οικονόμου μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, απαντά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Επειδή στην κυβέρνηση, και ιδίως με τις παρακολουθήσεις, ο ένας κρατάει τον άλλον, θαρρεί ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι γίνεται. Τον ενημερώνουμε ότι ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον "κρατάνε"».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v