Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Τσίπρας: Είπε «ως εδώ» και άφησε εκτός ψηφοδελτίων τον Π. Πολάκη

Η (νέα) επίμαχη ανάρτηση που εξόργισε τον Αλ. Τσίπρα. Η διαρροή Κουμουνδούρου που του δείχνει και την «πόρτα εξόδου» από το κόμμα. «Θα τα πούμε όλα στην Πολιτική Γραμματεία» απαντά ο Πολάκης. Να διαγραφεί ζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Παρέμβαση εισαγγελέα.

Α. Τσίπρας: Είπε «ως εδώ» και άφησε εκτός ψηφοδελτίων τον Π. Πολάκη

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» της ανοχής της Κουμουνδούρου, ήταν η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη μετά την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Όχι για τη διαφωνία του με αυτήν, αλλά για την επιλογή του βουλευτή να κατονομάσει τους 13 δικαστές του, μαζί με 15 δημοσιογράφους (συν τις φωτογραφίες τους) προκειμένου να δώσει έμφαση στην παρότρυνση του “να καθαρίσουμε από αυτούς” διότι “η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς”.

Η κίνηση αυτή εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα που αποφάσισε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον κ.Πολάκη, ενώ, με βάση τη διαρροή της Κουμουνδούρου, του “δείχνει” και την πόρτα εξόδου από το κόμμα.

Σύμφωνα με πηγές δε, η εξέλιξη αυτή δεν μπορούσε να αποτραπεί, όπως έδειξε η αμέσως προηγούμενη κόντρα του κ.Πολάκη με την ηγεσία του κόμματος, με αφορμή τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Χανίων. Αφήνουν να εννοηθεί μάλιστα ότι ο ίδιος ο βουλευτής “έψαχνε την τελική αφορμή” για το κομματικό διαζύγιο.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του”, τονίζεται στη διαρροή. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας”, τονίζεται.

Και επισημαίνεται: “Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης”.

Την εξέλιξη αυτή δείχνει να επιβεβαιώνει ο ίδιος ο κ.Πολάκης με νεώτερη ανάρτηση στα sosial media , αμέσως μετά τη διαρροή της Κουμουνδούρου:

“Βόλτα στα Σφακιά σήμερα ,στην Ανωπολη με τη Δωρα.
Σε τόπους με απεριόριστους ορίζοντες ,καθαρό αέρα και λεβέντες ανθρώπους (χωριό της μάνας μου).
Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ αυτά που έγιναν εδώ το 2010-14"

Η ανάρτηση Πολάκη

«ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4)
Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!
Νομιζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..

-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!

-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστών με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κύρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.

-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή ,ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!

-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τράπεζες ,με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών !

Καταργηση πτωχευτικού Μητσοτακη,νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ
Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ όπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ)

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!»

ΝΔ: Να διαγραφεί

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια, σχολιάζει η ΝΔ.

«Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να τεθεί εκτός κόμματος

Με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, «δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου» ανέφερε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Επισημαίνει ότι έρχονται, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα είναι η επόμενη φορά «”είτε με το καλό είτε με το άγριο”», αλλά και της «πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων».

«Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν», τόνισε και πρόσθεσε ότι «σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος». Υπογραμμίζει πως «για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας» και παρατήρησε:.

«Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΜεΡΑ25: Ας μην κοροϊδευόμαστε

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, σε σχόλιο του, αναφέρει πως ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Πολάκης ήταν γνωστός στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το ίδιο γνωστή ήταν στον κ. Πολάκη και η ενσωμάτωση και παράδοση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ολιγαρχικό σύστημα μετά την συνθηκολόγηση το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 15'. Ας μην κοροϊδεύομαστε», σημειώνει επιπροσθέτως.

Νέα ανάρτηση Πολάκη: Θα τα πούμε όλα στην Πολιτική Γραμματεία

Λίγο αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε στο Facebook απαντώντας στα σενάρια για διαγραφή του από το κόμμα.

«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή.
Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο…
Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκεί θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!», λέει ο κ. Πολάκης.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του Παύλου Πολάκη, που αναφέρουν έναν προς έναν, τους ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου να προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά επίσης και τα γραφόμενα στις αναρτήσεις για δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στις επίμαχες αναρτήσεις που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς λειτουργούς που μετέχουν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου, που τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόφαση του για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τις επόμενες ημέρες, η Εισαγγελία θα ζητήσει από τη Βουλή την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη, όπως προβλέπεται από το νόμο, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, προκειμένου να κληθεί σε εξηγήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v