Πώς παίζει το «χαρτί Πολάκη» η ΝΔ

Βάζει στο ίδιο κάδρο ευθυνών τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ταυτίζει τον «πολακισμό» με την Κουμουνδούρου. Θα επιμείνει να ζητά τη διαγραφή του Νίκου Παππά.

Πώς παίζει το «χαρτί Πολάκη» η ΝΔ

Ως «ακόμα ένα εσωτερικό πλήγμα του ΣΥΡΙΖΑ» και ταυτόχρονα ένα «προεκλογικό δώρο προς τη ΝΔ» θεωρούν στην κυβέρνηση τις τελευταίες εξελίξεις με τον Παύλο Πολάκη. Η ανάρτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της οποίας στοχοποιήθηκαν δημόσια πρόσωπα, από την πρώτη στιγμή έγινε «σημαία» της ρητορικής του Μεγάρου Μαξίμου και, ως φαίνεται, θα συνεχίσει να είναι έτσι έως τις εκλογές. Πρόθεση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και της Πειραιώς είναι σε κάθε ευκαιρία να αναδεικνύεται το συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμα και αν ο κ. Πολάκης διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπό το πρίσμα αυτό, διακρίνουν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό από τον «πολακισμό», τη νοοτροπία και τις θέσεις που -όπως υποστηρίζουν στη ΝΔ- εξακολουθούν να απηχούν την ηγεσία της μείζονος αντιπολίτευσης.     

Η εκτίμηση που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του είναι ακριβώς τα ίδια που πιστεύουν διαρκώς στην Κουμουνδούρου, όσον αφορά τις επιθέσεις σε δικαστές, τη στοχοποίηση δημοσιογράφων και την αμφισβήτηση των θεσμών. Υπενθυμίζουν, ως παραδείγματα, τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης μετά την πρόσφατη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε ο Νίκος Παππάς, αλλά και παλαιότερο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ κατά δημοσιογράφων.   

Αλλά και στην προκειμένη περίπτωση, όπως λένε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, «παρότι ο κ. Πολάκης -σε ένα κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας- απειλεί συμπολίτες μας, ο κ. Τσίπρας το μόνο που τολμά να του καταλογίσει είναι “προσωπική σταυροφορία” κατά του “καθεστώτος”, χωρίς ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τις φασιστικές του θέσεις, μέσω των οποίων στοχοποιούνται και προγράφονται άνθρωποι. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται, για πολλοστή φορά, ελάχιστος στη διαχείριση μεγάλων ζητημάτων», σημείωσε.

Άμεση διαγραφή

Υψηλόβαθμες πηγές της ΝΔ βλέπουν μια επιχείρηση «αναβίωσης του κλίματος της κάτω πλατείας» και αμφισβήτησης των θεσμών εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα και τον ταυτίζουν τόσο με τον Παύλο Πολάκη όσο και με τον Νίκο Παππά, για τον οποίο επιμένουν να ζητούν την άμεση διαγραφή από το κόμμα και την απομάκρυνσή του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Μόνο έτσι, όπως λένε, «θα είναι πειστική η αποδοκιμασία της παθογένειας εντός του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ όσο δεν συμβαίνει αυτό, κατηγορούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάτι φοβάται» και τον κ. Παππά ότι «κρατά» από κάπου τον πρώην πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα, διακρίνουν μια προσπάθεια της Κουμουνδούρου να «ρίξει την μπάλα στην εξέδρα» και να επιχειρεί να αντεπιτεθεί στη ΝΔ, με αιχμή του δόρατος την πρώην γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Η ίδια απάντησε στη χθεσινή καταγγελία του κ. Πολάκη περί αγοράς ακριβής κατοικίας την περίοδο της θητείας της, από τη ΝΔ παραπέμπουν σε αυτήν, ωστόσο ακόμα δεν ξεκαθαρίζουν εάν η κυρία Νικολάου θα είναι υποψήφια ή όχι στην Εύβοια, λόγω της εμπλοκής του ονόματός της με το ΣΔΟΕ για απευθείας αναθέσεις. «Σε εξέλιξη βρίσκεται ενδελεχής έλεγχος όλων των υποψηφιοτήτων, ώστε να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων», σημειώνουν αρμόδιες πηγές.

Η Πειραιώς καταγγέλλει, εξάλλου, τον κ. Πολάκη ότι, με τη χθεσινή ανάρτησή του, δημοσιοποίησε τη διεύθυνση της κ. Νικολάου, «διεγείροντας έμμεσα σε τραμπουκισμούς, είναι καθαρά φασιστική μέθοδος. Η αντιπολίτευση έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και να ζητάει την παρέμβαση της δικαιοσύνης, όπου κρίνει. Δεν μπορεί όμως να στοχοποιεί πρόσωπα και την οικογένειά τους», τονίζουν στην κυβερνώσα παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v