Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Ο πολακισμός είναι το σαράκι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ζητά διαγραφή Πολάκη και Παππά. «Ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την κατρακύλα». Για Σοφία Νικολάου: «Όλα τα στοιχεία σταθμίζονται».

Οικονόμου: Ο πολακισμός είναι το σαράκι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτονόητο», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ότι «ο κ. Πολάκης πρέπει να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας σύρεται σήμερα στη διαγραφή Πολάκη, το ζήτημα όμως δεν είναι ο Πολάκης. Είναι ότι ο πολακισμός και ο συριζαϊσμός είναι οι βασικοί εκφραστές της πολιτικής, της ιδεολογίας και της ταυτότητας που κόμισε ο κ. Τσίπρας στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο πολακισμός είναι το σαράκι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στο σώμα Πολάκη υπάρχει το πνεύμα Τσίπρα», σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου, μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά, «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πει ότι στην ουσία η δικαιοσύνη είναι πιασμένη. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον λαό να επιβάλει δικαιοσύνη στη δικαιοσύνη. Δεν έχουμε λαοκρατία, έχουμε συντεταγμένα όργανα στη δημοκρατία μας. Πολάκης και Τσίπρας είναι ακριβώς η ίδια αντίληψη όσον αφορά τη θεσμική λειτουργία και τη λειτουργία της δημοκρατίας». Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ο κ. Τσίπρας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την κατρακύλα αυτή».

Παράλληλα, όπως είπε, «επιβάλλεται η άμεση διαγραφή από ΣΥΡΙΖΑ και απόσυρση από ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Παππά. Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι κόλαφος για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Να παραδεχθούν ότι χρησιμοποίησαν την εξουσία που τους δόθηκε από τον ελληνικό λαό για να αλώσουν τη δημοκρατία μας. Μετά την οριστική δικαστική αποτίμηση της υπόθεσης, εκείνοι που διακήρυσσαν ότι τάχα νοιάζονταν για την ελευθερία του Τύπου, στρέφονται κατά 13 ανώτατων δικαστών. Έχουμε ομόφωνη, αμετάκλητη δικαστική απόφαση», είπε ο κ. Οικονόμου και έθεσε δύο ερωτήματα προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα έργα και ημέρες του καταδικασμένου ομόφωνα και αμετάκλητα στενού του συνεργάτη; Θα τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα τον διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ; Όσο δεν το πράττει, μόνο μια εξήγηση υπάρχει. Για να τον κρατά στα ψηφοδέλτια, ο κ. Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ. Τσίπρα. Θα το μάθουμε μετά βεβαιότητος».

Για τη Σοφία Νικολάου και το ενδεχόμενο αποκλεισμού της από τα γαλάζια ψηφοδέλτια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Όλα τα στοιχεία σταθμίζονται, με ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, θα υπάρξει και η απάντησή μας στο ερώτημα. Πάντως, αν υπήρχε περίπτωση στελέχους μας να έχει καταδικαστεί με ομόφωνη αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου, δεν θα υπήρχε συζήτηση αν θα είναι υποψήφιος και μέλος της ΝΔ».

Σχετικά με το «κούρεμα» χρεών του κ. Πηλαδάκη που ανέφερε το Docoumento σε σχετικό δημοσίευμα, σε σχέση με τους συνεχιζόμενους πλειστηριασμούς», ο κ. Οικονόμου είπε: «Η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο με το οποίο θα πρέπει να εξαντλούνται όλες οι περιπτώσεις συνεννόησης οφειλετών με τράπεζες. Πρόθεσή της είναι, μέσα από το πλαίσιο αυτό, να μη φτάνουμε να εκπλειστηριάζονται ακίνητα. Για το θέμα του κ. Πηλαδάκη, δεν ξέρω το σχετικό πλαίσιο. Είναι αρμόδιοι αυτοί που το έκαναν, ώστε να μην υπάρχει ζημιά του δημοσίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v