Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Εκτός ψηφοδελτίου ο γιατρός που έδωσε αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Η ΕΔΕ επιβεβαίωσε την καταγγελία του Θ. Πλεύρη, την οποία η Χ. Τρικούπη απέρριψε χθες κατηγορώντας για «ντροπή».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Εκτός ψηφοδελτίου ο γιατρός που έδωσε αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Eκτός ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία τίθεται ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας. Σε αυτή την ανακοίνωση προέβη επισήμως η Χ. Τρικούπη, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ από την οποία προέκυψε ότι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Λάρισα έλαβε αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, χωρίς να έχει υποβληθεί σε καμία διαγνωστική εξέταση.

Την καταγγελία είχε κάνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφέροντας ότι ο υπεύθυνος γιατρός είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με το κόμμα όμως να αντιδρά έντονα τονίζοντας «ντροπή, ντροπή, ντροπή».

Στην ανακοίνωση της Χ. Τρικούπη, αφού γνωστοποιείται ο αποκλεισμός του γιατρού από το ψηφοδέλτιο Μαγνησίας, σημειώνεται:

«Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.
Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στον Νίκο Παππά: Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις, που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες, καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v