Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδωνις: Αν έλεγε ο Καραμανλής για την ασφάλεια των τρένων δεν θα έμπαινε κανείς

«Είσαι ο υπουργός Μεταφορών, μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις "ναι, έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα";» αναρωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης...

Αδωνις: Αν έλεγε ο Καραμανλής για την ασφάλεια των τρένων δεν θα έμπαινε κανείς

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με τοποθέτηση του τότε αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή στη Βουλή για την ασφάλεια των τρένων.

«Είσαι ο υπουργός Μεταφορών, μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις "ναι, έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα";». Όταν έλαβε την απάντηση «βεβαίως», είπε: «Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει άνθρωπος…».

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Είναι πιθανό ο υπουργός να σκέφτηκε, είναι πιθανό, αν εγώ ως υπουργός Μεταφορών βγω να πω ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, αύριο δεν θα κυκλοφορούν τρένα στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν την τραγωδία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κ. Καραμανλής είχε δηλώσει απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

Δείτε το επίμαχο σημείο στο 12.30'':

ΣΥΡΙΖΑ: Στην κρίση των πολιτών…

Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για «ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας». Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v