Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καρατομήθηκε» ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Πώς η στάση της αστυνομίας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία οδήγησε στη σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Στη θέση του Κωνσταντίνου Σκούμα, νέος αρχηγός ο Λάζαρος Μαυρόπουλος.

«Καρατομήθηκε» ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Οι καταγγελίες και τα παράπονα για τη στάση της αστυνομίας στα τελευταίες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν «αναίμακτη» τελικά για τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος «καρατομήθηκε» με έκτακτη σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Οι περιπτώσεις υπέρμετρης βίας, χρήσης μεγάλου αριθμού χημικών και του πρόσφατου περιστατικού με τον γερανό της αστυνομίας οδήγησαν στην αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη για τον αρχηγό, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα έναν χρόνο πριν, στις 31 Μαρτίου 2022. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στον ορισμό νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v