Μητσοτάκης: Εκλογές το Μάιο, διαπραγμάτευση με Hellenic Train

Θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση με την Hellenic Train. Βούλησή του την επόμενη τετραετία να ξεκινήσει η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μητσοτάκης: Εκλογές το Μάιο, διαπραγμάτευση με Hellenic Train

Τον Μάιο προσδιορίζει τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha και τον Σταύρο Θεοδωράκη που θα μεταδοθεί σήμερα. Διαψεύδει έτσι, τις φήμες για κάλπες εντός του καλοκαιριού, ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι αυτές θα στηθούν σε δύο περίπου μήνες, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστή την ακριβή ημερομηνία τους.

Παράλληλα, θα γνωστοποιήσει τη βούλησή του να ξεκινήσει την επόμενη τετραετία η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να προχωρήσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, όπως η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με την ιταλική εταιρία (Hellenic Train), η οποία αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα απαντήσει σε ερωτήσεις νέων ανθρώπων που ήταν επιβάτες στο μοιραίο τρένο, ενώ αναμένεται να διευκρινίσει:

  • Αν ήταν μια ταξική επιλογή η παραμέληση του σιδηρόδρομου.
  • Αν η Hellenic Train θα υποχρεωθεί να κάνει τις επενδύσεις που είχε υποσχεθεί.
  • Γιατί σε νοσοκομεία και οργανισμούς μπαίνουν διοικητές, πρώην πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας.
  • Τι ρόλο παίζει το κομματικό κράτος στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Ως πότε το κράτος θα «ταΐζει» τα διαπλεκόμενα συμφέροντα ρίχνοντας λεφτά σε πιθάρια χωρίς πάτο.
  • Θα εξηγήσει εξάλλου το σχέδιό του για τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v