Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurosummit: Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Τζόρτζια Μελόνι

Αρχικά είχε προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντ. Κόστα, η οποία εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε.

Eurosummit: Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Τζόρτζια Μελόνι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, η ο οποία εντέλει δεν πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, λόγω κωλύματος της τελευταίας στιγμής του κ. Κόστα, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Ιταλίας και Πορτογαλίας είχε προγραμματιστεί έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου για τους κανόνες της οικονομικής διακυβέρνησης ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής του Ευρώ  (Eurosummit), που θα γίνει παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του προέδρου του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο σε επίπεδο Eurogroup) και να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Οι θέσεις της Ελλάδας

  • Οι κανόνες να μην υπονομεύουν τις επενδύσεις
  • «Όχι» στους ακραίους δημοσιονομικούς περιορισμούς
  • Κανόνες με οικονομικά δεδομένα

Χθες, κατά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε παρέμβαση σχετική με την ενέργεια, τονίζοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, σημείωσε πως προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα. «Η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης» όπως τα χαρακτήρισε, και η επένδυση σε αυτά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v