Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Ευδιάκριτο το μένος του κ. Ανδρουλάκη κατά του πρωθυπουργού

«Ο κ. Τσίπρας βλέπει παντού φαντάσματα». «Ζητάμε αυτοδύναμη εντολή κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ». Νομοθετικό έργο μέχρι τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής της Ν. Κεραμέως στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Οικονόμου: Ευδιάκριτο το μένος του κ. Ανδρουλάκη κατά του πρωθυπουργού

Στις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα περί «κυβέρνησης – κουρελού» και «αποστασίας», απάντησε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Από την πολλή ‘’δαιμονοποίηση’’ των πάντων ο κ. Τσίπρας βλέπει παντού φαντάσματα. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, ζητάμε αυτοδύναμη εντολή κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ. Από εκεί και πέρα η ΝΔ έχει αποδείξει ότι είναι ένα κόμμα πολιτικά ευρύχωρο. Πάντως, το να μιλάει -έστω και μέσα στο θολό τοπίο- για συνθήκες αποστασίας ο πρωθυπουργός που, μετά τη διάλυση των ΑΝΕΛ, κυβέρνησε με 4 βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, 1 από το Ποτάμι και 1 από τον κ. Λεβέντη, υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών. Μην ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε».

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε εξάλλου τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «έχει πολλούς κοινούς τρόπους θέασης με τον κ. Τσίπρα» και συνέχισε: «Είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε φορά που αναφέρεται στον πρωθυπουργό, είναι απολύτως ευδιάκριτο το πάθος και το μένος του κ. Ανδρουλάκη, ενώ κάθε φορά που κάνει κριτική στον κ. Τσίπρα είναι σαν να κάνει αγγαρεία».

Η ΝΔ, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «έχει μια πολύ καθαρή στρατηγική. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι στις 21 Μαΐου οι πολίτες με την ψήφο τους θα δείξουν ποιος θα κυβερνήσει και στις δεύτερες με ποιον τρόπο θα κυβερνήσει. Με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις η χώρα θα βαδίσει με ασφάλεια. Τα άλλα δύο κόμματα δεν έχουν πει με ποιους θέλουν να κυβερνήσουν και ποιες πολιτικές προτείνουν στους πολίτες».

Σε καμία περίπτωση, τόνισε, «δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο συνεχούς προσφυγής στις κάλπες. Έχουμε την πεποίθηση ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από ισχυρές, αυτοδύναμες κυβερνήσεις».

Για την υπόθεση Παπαθανάση, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «ψέματα που επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento» και παρέπεμψε στην τοποθέτηση του υπουργού και την ανακοίνωση της τράπεζας.

Αντιστοίχως, στις κατηγορίες κατά του γαλάζιου βουλευτή, κ. Καππάτου ότι εκπροσωπεί funds σε πλειστηριασμούς, σημείωσε ότι αυτός έχει απαντήσει πλήρως στο συγκεκριμένο ζήτημα και χαρακτήρισε «επαρκή» την απάντησή του.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν διακρίνει διαφοροποίηση των απόψεων του Νίκου Δένδια και του πρωθυπουργού, ενώ ανέφερε πως «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» όσα φέρεται να υποστηρίζει ο Νίκος Αναστασιάδης, ότι ο πρωθυπουργός προωθούσε τη διακοπή των γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ. «Οι θέσεις της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης είναι πάντα ταυτόσημες και ευθυγραμμισμένες», τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι το νομοθετικό έργο στη Βουλή θα ολοκληρωθεί τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας να παραμείνει στη θέση της και επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων. «Οι Πανελλαδικές καλό θα είναι να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όλα θα εξεταστούν στην ώρα τους», είπε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v