Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Μία και καθοριστική η κάλπη, αυτή της 21ης Μαΐου

«Η προστασία των συνόρων κορυφαία εθνική επιλογή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πρωθυπουργού είναι δηλωμένα σε κάθε τους λεπτομέρεια και στην εφορία και στο πόθεν έσχες του».

Οικονόμου: Μία και καθοριστική η κάλπη, αυτή της 21ης Μαΐου

Σειρά ερωτημάτων που εγείρονται -όπως είπε- από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Έβρο και τη μεταναστευτική πολιτική, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προς τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ρωτά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

- Τι θα κάνει με τοn φράχτη στον Έβρο, εφόσον κληθεί να κυβερνήσει ξανά; Θα ακύρωνε τη σύμβαση επέκτασής του, που μόλις υπογράφτηκε; Θα τον γκρέμιζε;

Παραβιάζει ο φράχτης τη διεθνή νομιμότητα, όπως έχει πει ο κ. Τζανακόπουλος;

- Γιατί ο κ. Παπαδημούλης πρωτοστατεί στο να μη χρηματοδοτήσει η Ε.Ε. τον φράχτη;

- Τι λέει για τις επανειλημμένες ερωτήσεις ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν να μάθουν τι θα κάνει η Ε.Ε. για τα pushbacks, υιοθετώντας αστήρικτες καταγγελίες;

- Επιμένει στα άθλια ψέματα που και ο ίδιος αναμετέδιδε για δήθεν νεκρό παιδί στον Έβρο;

- Σχεδιάζει να αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική και να επανέλθει η χώρα στις εποχές του 2015-2019;

- Εξακολουθεί να θεωρεί ότι τα σύνορα πρέπει να είναι αφύλακτα και η χώρα ξέφραγο αμπέλι;

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «η κυβέρνηση ακολουθεί δίκαιη και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική. Η επέκταση του φράχτη είναι απαραίτητη και η προστασία των συνόρων κορυφαία εθνική επιλογή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διασπορά ψεμάτων, τα οποία -όπως είπε- «θα αποκαλύπτονται και θα καταγγέλλονται».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «καθοριστική» την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, ώστε «σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, αυτό το αποτέλεσμα να μπορεί να εξασφαλίσει στη χώρα μια κυβέρνηση σταθερή, με ενιαίο λόγο».

Η κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «βλέπει μπροστά της μόνο μία κάλπη. Δεν έχει καμία πολιτική λογική να συζητάμε για άλλες κάλπες, όταν έχουμε μπροστά μας τις εκλογές της 21ης Μαΐου» τόνισε, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης, εφόσον δεν προκύψει νωρίτερα αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Για τη διαφημιστική καταχώρηση του «Τουρκοαιγαίου» στους ΝΥΤ, o κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η χώρα μας θα κάνει ό,τι απαιτείται ώστε να μη δημιουργείται παραπλανητική διαφήμιση για τα τουριστικά μας προϊόντα που προβάλλονται στο εξωτερικό».

Σχετικά με το θέμα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, είπε ότι «έχει δώσει πολύ σαφείς εξηγήσεις για το ζήτημά του», ενώ για την υποψηφιότητα Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Φαίνεται ότι κανείς, για να βρίσκει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να υπερθεματίζει σε πολακισμό».

Για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με το σπίτι του πρωθυπουργού στην Τήνο, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πρωθυπουργού είναι δηλωμένα σε κάθε τους λεπτομέρεια και στην εφορία και στο πόθεν έσχες του». Έκανε δε λόγο για προσπάθεια της αντιπολίτευσης «να δημιουργήσει συμψηφισμούς με το θέμα της βίλας Ραγκούση στην Πάρο.

Σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον πρώην αντεισαγγελέα κ. Κανελλόπουλο να ηγείται του κόμματος Κασιδιάρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι «η Βουλή έχει ψηφίσει νόμο βάσει του οποίου η Δικαιοσύνη μπορεί να μην επιτρέψει σε εγκληματικές οργανώσεις με οποιοnδήποτε μανδύα να συμμετάσχουν στις εκλογές».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v