Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Εντελώς αντιφατικά και ανεφάρμοστα όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

«Την ασυλία που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για δύο ανεξάρτητες αρχές, την επεκτείνει η σημερινή σε όλες τις υπόλοιπες». «Εδώ είμαστε να δούμε οποιεσδήποτε τεχνικές προσθήκες στη διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη». Σήμερα ή αύριο ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Οικονόμου: Εντελώς αντιφατικά και ανεφάρμοστα όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το θέμα του ιδιωτικού χρέους και του σχετικού προγράμματος που ανακοίνωσε πρόσφατα, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Τσίπρας, με τις νέες υποσχέσεις του, άρχισε να λανσάρει και πάλι το σύνθημα "χαρίζω σπίτια, χαρίζω οικόπεδα". Προτείνει ανεδαφικές λύσεις και εμπαίζει την κοινωνία, όπως είχε κάνει όταν ανακοίνωνε την περίφημη σεισάχθεια. Ό,τι και να λέει, δεν μπορεί να τον πιστέψει κανείς. Έχει ανύπαρκτη αξιοπιστία και στηρίζει την προεκλογική του προσπάθεια στα ψέματα και τα fake news. Παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια περίπου στο ποσοστό που τα παρέλαβε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε στην άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας. Όσα υπόσχεται, είναι εντελώς αντιφατικά και ανεφάρμοστα. Δεν προσφέρει διέξοδο στους δανειολήπτες αφού τους διατηρεί σε διαρκή ομηρία».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, τον Δεκέμβριο του 2018 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν 110 δισ. ευρώ και τα ενήμερα δάνεια 102 δισ. Αντίστοιχα, τον Δεκέμβριο του 2022 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν 83 δισ. ευρώ και τα ενήμερα δάνεια 149 δισ. ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια, σημείωσε, «υπήρχε μια βεντάλια πολιτικών για το ιδιωτικό χρέος που έδειχνε αποτελεσματική προστασία κυρίως στους πιο ευάλωτους».

Ερωτηθείς για τη διάταξη που αφορά προέδρους ανεξάρτητων αρχών και αποσύρθηκε από νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε (άρθρο 15, παρ. 1, ν. 4618/19) για τις ανεξάρτητες αρχές (ΡΑΕ και Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών), ώστε τα μέλη τους να μην έχουν αστική ή ποινική ευθύνη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εκτός και αν λειτουργούσαν με δόλο.

Αυτό που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για δύο αρχές, η κυβέρνηση μετέφερε σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές για να προστατεύσει τα μέλη τους. Την ασυλία που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για δύο ανεξάρτητες αρχές, την επεκτείνει η σημερινή κυβέρνηση σε όλες τις υπόλοιπες. Παρόλα αυτά, για να μη δημιουργηθεί τώρα, στην περίοδο που βρισκόμαστε, η οποιαδήποτε υπόνοια ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο ή να στοχοποιήσουμε κάποιον από τους λειτουργούς των ανεξάρτητων αρχών, το συγκεκριμένο αποσύρθηκε. Είναι εντελώς άστοχη η κριτική. Είναι παρανοϊκό και παράλογο αυτοί που νομοθετούν ένα πράγμα για δύο ανεξάρτητες αρχές, όταν επεκτείνεται σε όλες τις υπόλοιπες, να βλέπουν φαντάσματα».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «μία ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα οφείλεται στη συστηματική δουλειά προπαγάνδας», ο κ. Οικονόμου επεσήμανε: «Η θέση αυτή σημαίνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται τους πολίτες ως μειωμένης αντίληψης, τους θεωρούν ότι είναι χαζοί, ανόητοι. Δεν χρειάζεται καμία προπαγάνδα για να καταλάβει ο λαός τι είδους διακυβέρνηση έχει απέναντί του. Για τον κ. Τσίπρα μιλά η καταστροφική διακυβέρνηση 2015-2019 και το γεγονός ότι σήμερα παραμένουν ίδιοι και απαράλλαχτοι, ενώ έχει επανέλθει ενισχυμένη η νοοτροπία του πολακισμού. Επειδή η σύγκριση συντρίβει τον ΣΥΡΙΖΑ επί πραγματικών δεδομένων, καταφεύγει σε εικονική πραγματικότητα».

Σχετικά με δημοσίευμα που κάνει λόγο για δικαστική δικαίωση πρώην εργαζομένων στο κόμμα της ΝΔ, είπε: «Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που να εργάζονται με μαύρα στη ΝΔ. Προφανώς οι αποφάσεις δικαστηρίων θα γίνουν σεβαστές».

Για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο, που δίνει τη δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει σε εγκληματικές οργανώσεις, επιστρατεύοντας οποιοδήποτε τρικ, να κατέβουν στην εκλογική διαδικασία. Αν τεχνικά χρειάζεται να γίνουν οι οποιεσδήποτε προσθήκες, εδώ είμαστε για να το δούμε».

Αναφορικά με την έρευνα Ευρωπαίου εισαγγελέα για την υπόθεση εξαγωγής του predator από την Ελλάδα στο εξωτερικό, απάντησε: «Δεν γνωρίζω να μας έχουν προσεγγίσει. Καλοδεχούμενη η έρευνά του και η οποιαδήποτε έρευνα της ανεξάρτητης, ελληνικής ή ευρωπαϊκής, δικαιοσύνης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v