Ν. Φίλης: Να αποσύρει η κ. Κεραμέως τη νέα «τροπολογία ντροπής»

«Αλλάζει τον δικό της νόμο λόγω του αδιεξόδου που προκάλεσε στην εκλογή Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ».

Ν. Φίλης: Να αποσύρει η κ. Κεραμέως τη νέα «τροπολογία ντροπής»

Για «τροπολογία ντροπής» και για «νομοθετική ασχετοσύνη» κατηγορεί την Νίκη Κεραμέως ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

Αφορμή στάθηκε η τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας λίγο πριν κλείσει (και διαλυθεί) η Βουλή, με αντικείμενο τις Πρυτανικές εκλογές, παρεμβαίνοντας στις διαδικασίες εκλογής Συμβουλίων Διοίκησης στα ΑΕΙ.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, η κ.Κεραμέως αλλάζει τον νόμο λόγω του αδιεξόδου που προκάλεσε ο δικός της νόμος σε τρία ιδρύματα, τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας, καθώς εδώ και μήνες τα έξι εσωτερικά μέλη δεν μπορούν να εκλέξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη, με αποτέλεσμα να έχει κηρυχθεί άγονη η όλη διαδικασία.

Σε δήλωση του ο κ.Φίλης τονίζει ότι με τη νέα τροπολογία, “πάει περίπατο όλη η επιχειρηματολογία της κυρίας Κεραμέως περί δημοκρατικής επιλογής των πέντε εξωτερικών μελών που είχε αναπτύξει κατά τη ψήφιση του νόμου της”, ενώ “επιβεβαιώνεται και σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είχε αντιταχθεί στην κατάργηση του Αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων και στην επιχειρούμενη παράδοση κρίσιμων λειτουργιών του στην αγορά και στη διαπλοκή”.

“Δεν πάει άλλο με τη νομοθετική ασχετοσύνη της κυρίας Κεραμέως και της κυβέρνησης της ΝΔ”, σημειώνει ο βουλευτής και ζητά την απόσυρση της τροπολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v