Νέα αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις καταγγελίες Χρ. Τζανερίκου

(upd) Μετά τις καταγγελίες θα έπρεπε να έχει επιληφθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, υποστηρίζει ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Για θεωρίες συνωμοσίας μιλά ο Γ. Οικονόμου.

Νέα αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις καταγγελίες Χρ. Τζανερίκου

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του παραιτηθέντως αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου δόθηκε σήμερα από Κεφαλονιά και Κρήτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στην κεντρική αγορά του Αργοστολίου όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες, πολίτες, εργαζόμενους και συνταξιούχους για προβλήματα της καθημερινότητας και στη συνέχει απηύθυνε ανοιχτή ομιλία στους συγκεντρωμένους πολίτες.

Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης”. Με αυτές τις επτά λέξεις που ακούγονται στις εκκλησίες την μεγάλη βδομάδα θέλησε ο Αλέξης Τσίρπας από την Κεφαλονιά να τονίσει την διαχρονικότητα του αιτήματος των πολιτών για την δικαιοσύνη. “2.000 χρόνια μετά και πόσο επίκαιρος είναι ο στίχος που ακούγεται στις εκκλησιές. Αυτό ήταν το ζητούμενο τότε και είναι το ζητούμενο και σήμερα στη χώρα μας” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι βλέπουμε το 99% του παραγόμενου πλούτου να πηγαίνει στο 1% του πληθυσμού.

“Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και οι ανισότητες να διευρύνονται δραματικά σημαντικά τα 4 τελευταία χρόνια” επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με έμφαση για τις καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και την πρόταση δωροδοκίας από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα απαντήσεις. «Λέει ο επικεφαλής του Α’ τμήματος του Αρείου Πάγου ότι ο κύριος Γεραπετρίτης και ότι ακόμη ένας ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας επιχείρησαν να τον δωροδοκήσουν. Οφείλει να απαντήσει ο Μητσοτάκης. Ποιος είναι αυτός ο ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας που επιχείρησε να δωροδοκήσει δικαστή; Ποιος είναι αυτός;» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι «κανονικά θα έπρεπε να είχε επιληφθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διότι εδώ μιλάμε για κακουργηματική πράξη» και άφησε αιχμές για τον κ. Ντογιάκο λέγοντας ότι στην υπόθεση των υποκλοπών «αντί να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη αυτούς που έκαναν τις παρακολουθήσεις, έσπευδε να δημιουργήσει τείχος σε αυτούς που αποκάλυπταν την αλήθεια».

Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει καμία ανταλλαγή

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση», υποστήριξε από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον παραιτηθέντα αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, ανέφερε ειδικότερα: «βεβαίως είχα εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα, δεν υπήρξε όμως καμία απολύτως συζήτηση γι’ αυτά τα οποία αναφέρονται».

Πρόσθεσε δε ότι σημασία για τη χώρα έχει «να μπορέσει να συνεχίσει τη δημοκρατική της πορεία και μορφώματα τα οποία είναι αντιδημοκρατικά, φασιστικά, θα πρέπει να μένουν εκτός πολιτικής σκηνής και αυτό θα πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων μας».

Γ. Οικονόμου: Δεν παζαρεύουμε με κανένα

«Η Κυβέρνησή μας δεν παζαρεύει με κανέναν την ηθική και πολιτική αρχή της ότι εγκληματικές οργανώσεις και καταδικασμένοι για συμμετοχή σε αυτές δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές», υποστηρίζει από την πλευρά του, ο Γ. Οικονόμου.

«Όλα τα υπόλοιπα είναι εκτός πραγματικότητας. Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας, έστω για λίγο, τις θεωρίες συνωμοσίας στην άκρη. Δεν συνάδουν και με το πνεύμα των Αγίων ημερών και με τις προσδοκίες της κοινωνίας. Εξάλλου, η Κέρκυρα, στην οποία επέλεξε να περάσει το Πάσχα, προσφέρεται για ένα χαρούμενο, λαμπερό και καθόλου «μαύρο» Πάσχα, παρά τα όσα διαλαλεί. Του το ευχόμαστε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v