Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ακης Σκέρτσος νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Αντικαθιστά τον Γιάννη Οικονόμου. «Το ερώτημα είναι, πάμε μπροστά ή στο επαχθές χθες;», σημείωσε ο απερχόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος στην τελευταία του ενημέρωση.

Ο Ακης Σκέρτσος νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος θα είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος, λόγω προκήρυξης των εκλογών, Γ. Οικονόμου.

Στην τελευταία του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι «το ερώτημα είναι, πάμε μπροστά ή στο επαχθές χθες;» και έκανε εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα του 2023 είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019.

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο Γ. Οικονόμου τόνισε: «Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος 615 ημερών. Την πρώτη ημέρα είχα πει ότι θα απαντώ με ειλικρίνεια και σεβασμό και θέλω να πιστεύω ότι έκανα πράξη τη δέσμευσή μου αυτή».

Ο κ. Οικονόμου, που αποχωρεί προκειμένου να πολιτευτεί ξανά στην Φθιώτιδα, στην τελευταία του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 21 Μαΐου.

Η κυβέρνηση, όπως είπε, καθ’ όλη την τετραετία «ανταποκρίθηκε απόλυτα στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Η Ελλάδα του 2023 σε κάθε τομέα και επίπεδο είναι καλύτερη από την Ελλάδα του 2019», σημείωσε.

Για την υπόθεση Γεωργούλη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπαμε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσει το θέμα, δεν θα γίνουμε ίδιοι. Όμως υπάρχουν τρία πολιτικά ζητήματα που αναδεικνύουν την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο έχει να κάνει με τον χρόνο αντίδρασης. Αυτό που υποστήριξε επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτό που κατήγγειλε τη σημερινή κυβέρνηση σε αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν. Το δεύτερο είναι ότι αν αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες ευσταθούν, σημαίνει ότι θα πρέπει να πούμε εμείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα βιαστών; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν για την τοξική συμπεριφορά τους;

Το τρίτο ζήτημα αφορά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Σωστά απέβαλαν τον κ. Γεωργούλη από την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα, υπάρχει όμως και άλλο στέλεχος που έχει καταδικαστεί ομόφωνα από το Ειδικό Δικαστήριο και συμμετέχει κανονικά στα ψηφοδέλτια (Νίκος Παππάς)».

«Καμία έκπληξη»

Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις Τσακαλώτου - Δραγασάκη που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης «ηττημένων», ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Ο πρωθυπουργός έχει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι, αν βγαίνουν οι αριθμοί, θα προσπαθήσουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Με τον κ. Βαρουφάκη που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες, τον κ. Ανδρουλάκη που απαιτεί πρωθυπουργό άγνωστο x και τον κ. Τσίπρα που ομολογεί ότι μετεκλογικά μπορούν να κάνουν άλλα από αυτά που λένε πριν τις κάλπες. Η απροκάλυπτη παραδοχή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Γ’ αυτό ένα από τα βασικά ζητούμενα είναι ότι η 21η Μαΐου είναι η καθοριστική εκλογική αναμέτρηση. Επιδιώκουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών που θα περιορίσει τις πιθανότητες σχηματισμού μιας τέτοιας κυβέρνησης».

Η μοναδική αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης, όπως σημείωσε, «είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη κυβέρνηση με ενιαίο λόγο. Πρακτικά δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη πρόταση. Είπαμε ότι δεν πιστεύουμε στη χρησιμότητα και τη λογική του συστήματος της απλής αναλογικής, δεν υπάρχει η αναγκαία πρώτη ύλη για κυβέρνηση συνεργασίας».

Για τις αυξήσεις 25% για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, διευκρίνισε ότι «θα επιτευχθεί προς το τέλος της δεύτερης τετραετίας μας».

Για το ενδεχόμενο τηλεμαχίας, σχολίασε: «Ο πρωθυπουργός είναι ένας απόλυτα θεσμικός πολιτικός. Στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής θα επιδιώξουμε τους όρους για έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ όλων -κατ’ αρχήν- των πολιτικών αρχηγών. Πάμε με πολύ θετική διάθεση στη συζήτηση αυτή. Βέβαια, δεν νομίζω ότι πιστεύει κανείς ότι θα περιμένει η κοινωνία να κρίνει τους αρχηγούς τώρα, από αυτή τη συζήτηση και μόνο».

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στον προεκλογικό αγώνα, χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογικό οι δύο πρώην πρωθυπουργοί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας της ΝΔ να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Για τις διαφημίσεις της Tourkaegean , ο κ. Οικονόμου είπε ότι «δεν είναι μια απλή διαδικασία. Είναι πολύπλοκο να μπλοκάρεις μια τέτοια υπόθεση σε νομικό επίπεδο. Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει στην περίπτωση αυτή, γίνεται και καταβάλλεται. Ένα ζήτημα είναι να αντιμετωπίσουμε το θέμα του σήματος και ένα δεύτερο τη δημοσίευση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v