Κουμουνδούρου-Χ. Τρικούπη: Πυρ κατά Κ. Μητσοτάκη για τα περί Γ. Βαρουφάκη

«Ή πάσχει από μυθομανία ή προβοκάρει συνειδητά». Α. Τσίπρας: «Αν δεχόμουν τις θέσεις του για το νόμισμα, θα με συναντούσε ο κ. Σολτς σε προεκλογικό χρόνο;». Ν. Ανδρουλάκης: «Για τον κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα είναι Πρωταπριλιά».

Κουμουνδούρου-Χ. Τρικούπη: Πυρ κατά Κ. Μητσοτάκη για τα περί Γ. Βαρουφάκη

«Μυθομανής ή προβοκάτορας;» είναι το ερώτημα που θέτουν στελέχη τόσο της Κουμουνδούρου όσο και της Χ. Τρικούπη, για την επιμονή του κ. Μητσοτάκη να αξιοποιεί θέσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για να τις «φορτώσει» σε μία προοδευτική κυβέρνηση.

Όλοι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχουν ξεκαθαρίσει οριζοντίως και καθέτως, όπως λένε, ότι δεν τους αφορά η πρόταση του κ. Βαρουφάκη για το νόμισμα. Και άρα, δεν μπαίνουν σε καμία συζήτηση για τη «Δήμητρα» ή τον «Οδυσσέα» ή ό,τι άλλο επινοήσει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Παρά ταύτα, ακόμα και χθες ο κ. Μητσοτάκης ανέσυρε αυτές ακριβώς τις θέσεις για να τις εμφανίσει ως …πρόγραμμα της προοδευτικής κυβέρνησης την οποία, ως εκ τούτου, παρουσιάζει ως «μπαμπούλα».

Κατά την εμφάνισή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή Happy Day (στον Alpha) ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε κατ' αρχάς ότι σε μία προγραμματική συζήτηση για κυβερνητική συνεργασία «δεν θέτει όρους ένα κόμμα του 3%», ωστόσο εμφάνισε και το… βαρύ όπλο: «Πιστεύει κανείς ότι εάν με εξέφραζαν τέτοιες θέσεις (σ.σ. για το νόμισμα και τις τράπεζες), θα δεχόταν να με συναντήσει πριν από λίγες ημέρες ο Γερμανός καγκελάριος;».

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, δε, ο κ. Σολτς όχι μόνο έκανε τη συνάντηση σε προεκλογικό, για την Ελλάδα, χρόνο, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά έδειξε τη στήριξή του στην προσπάθεια για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

«Ευτυχώς υπάρχει ο κ. Μητσοτάκης που… αποκάλυψε το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα. Βέβαια, καθυστέρησε. Κι έτσι ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς πρόλαβε και συναντήθηκε με τον Τσίπρα πριν από λίγες μέρες», σχολίασε ειρωνικά χθες η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Για να προσθέσει το προφανές, όπως λένε στελέχη του κόμματος: ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας γίνονται πάνω σε συγκεκριμένο πλαίσιο και συγκεκριμένες προγραμματικές συμφωνίες, που δεν περιλαμβάνουν «την κάθε θέση του κάθε εταίρου».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτό λέγεται μυθομανία

«Για τον κ. Μητσοτάκη και το επικοινωνιακό του επιτελείο κάθε μέρα είναι Πρωταπριλιά», σχολίασε, επίσης ειρωνικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξηγώντας: «Ενώ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τον κ. Βαρουφάκη και τους πρωταγωνιστές της δραχμής, αυτός (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) συνεχίζει να διασπείρει fake news, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους πολίτες.

Σε ακόμα πιο αυστηρό τόνο κινήθηκε το σχόλιο του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  Παναγιώτη Δουδωνή.

«Τους λες με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει ποτέ με τον κ. Βαρουφάκη και βγαίνει την επόμενη μέρα ο πρωθυπουργός και λέει πάλι τα ίδια. Όταν λες ένα ψέμα, διαψεύδεται και συνεχίζεις να το λες, αυτό λέγεται μυθομανία. Το επαναλαμβάνω πολλές φορές ότι δεν θα υπάρξει ποτέ τέτοιο σενάριο. Όλη αυτή η συζήτηση περί τερατογενέσεως έχει καταλάβει και καταβάλει τον κ. Μητσοτάκη. Είναι προσβλητικό για τους πολίτες να μην ασχολείται κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα με την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v