Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συγχαίρει Κάρολο και Καμίλα

«Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων», τόνισε μεταξύ άλλων από το Λονδίνο για τον νέο Βρετανό βασιλιά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συγχαίρει Κάρολο και Καμίλα

«Θέλω να συγχαρώ τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα για την ενθρόνισή τους, εκ μέρους του ελληνικού λαού αλλά και προσωπικά, και να τους ευχηθώ μακρά και επιτυχημένη πορεία», δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού ενθρόνισης του νέου Βρετανού βασιλιά, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκπροσωπώντας την Ελλάδα. 

«Είμαι βέβαιη», πρόσθεσε, «ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή ενθρόνισης στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια στη δεξίωση που παρατέθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Χθες, η κυρία Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε το βασιλικό ζεύγος στους αρχηγούς κρατών και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v