Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: «Πανικός στο Μαξίμου» (και) από το πόρισμα της PEGA

«Τα ευρωπαϊκά όργανα αποκάλυψαν τον κ. Μητσοτάκη». Εν αναμονή σχολίου από τη Χ. Τρικούπη. Το αλαλούμ Σκέρτσου-Σκυλακάκη για την έκθεση-φάντασμα. Οι 18άρηδες, το «παπάκι» και το «σφηνάκι».

ΣΥΡΙΖΑ: «Πανικός στο Μαξίμου» (και) από το πόρισμα της PEGA

«Πανικό στο Μαξίμου» διαπιστώνει η Κουμουνδούρου, μετά και την έγκριση, με συντριπτική πλειοψηφία, του πορίσματος για τις υποκλοπές στην Ελλάδα από την ευρω-Εξεταστική Επιτροπή (PEGA), ενώ στελέχη του εκφράζουν προβληματισμό για τη «σιωπή» της Χ. Τρικούπη επί του θέματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι θα κάνει τα πάντα για να μη «θαφτεί» επικοινωνιακά αλλά και ειδησεογραφικά το πόρισμα, παρά τις προσπάθειες που εκτιμά ότι θα καταβάλει η κυβέρνηση και τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης.

«Δεκατρείς ημέρες πριν από τις εκλογές έχει τεράστια σημασία ένα από τα συμπεράσματα στο πόρισμα, ότι υπήρξε "δίκτυο σχέσεων, πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, ευνοιών και νεποτισμού, καθώς και πολιτικής επιρροής"», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος. Ενώ αρμόδιες πηγές επισημαίνουν το γεγονός ότι το πόρισμα δεν ψηφίσθηκε (όπως αναμενόταν άλλωστε) από το ΕΛΚ (στο οποίο ανήκει η ΝΔ) και από την ακροδεξιά ομάδα.

«Αυτή τη φορά δεν θα πούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, γιατί απλά τα ίδια τα ευρωπαϊκά όργανα τον αποκάλυψαν. Εξαιτίας του η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς και έχει γίνει το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας την εξέλιξη αυτή ως μία από τις πιο κεντρικές που πρέπει οι πολίτες να σταθμίσουν ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου.

«Δεν πρόλαβε» το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;

Μέχρι αργά χθες το βράδυ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν είχε σχολιάσει το πόρισμα, ενώ το θέμα απουσίαζε από τις ομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη. «Η καλή εξήγηση είναι ότι οι επιτελείς του κόμματος δεν πρόλαβαν να το εντάξουν στην ατζέντα τους», λένε πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζοντας, όμως, προβληματισμό, καθώς ο κ. Ανδρουλάκης ανήκει στα επιβεβαιωμένα θύματα της παρακολούθησης από την ΕΥΠ και της απόπειρας παγίδευσης μέσω του Predator.

Θεωρούν βέβαιο, πάντως, ότι σήμερα θα υπάρξει τοποθέτηση από τη Χ. Τρικούπη και από τον κ. Ανδρουλάκη.

«Έκθεση-φάντασμα του ΓΛΚ»

Στον πανικό του Μαξίμου, λόγω «μεταστροφής του κλίματος και αναληθούς δημοσκοπικής αποτίμησης», αποδίδει η Κουμουνδούρου και το αλαλούμ που παρατηρήθηκε ανάμεσα στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη (και υποψήφιου Επικρατείας της ΝΔ) γύρω από το εάν υπάρχει ή όχι έκθεση του ΓΛΚ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

* Ο κ. Σκέρτσος άνοιξε το θέμα προ ημερών, δηλώνοντας πως «το ΓΛΚ κοστολόγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ 83 δισ. ευρώ».

* Ο κ. Σκυλακάκης, αντιθέτως, μίλησε για επεξεργασία του προγράμματος με στοιχεία από το ΓΛΚ: «Η κοστολόγηση βασίζεται σε στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού, που συλλέχθηκαν από διαφορετικές Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν σε ενιαίο πίνακα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», δήλωσε.

* Παρά τη δήλωση του κ. Σκυλακάκη, ο κ. Σκέρτσος επέμεινε και χθες: «Βλέπουμε ένα πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που κοστίζει 83 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις Λογιστικές Υπηρεσίες του κράτους. Κάθε φορά που υπάρχουν οικονομικές εξαγγελίες από τα κόμματα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κάνει μία αποτίμηση και γίνονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχω δει τον ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί ποτέ αυτές τις ανακοινώσεις. Ζητήθηκαν τα στοιχεία από όλες τις υπηρεσίες και συντάχθηκε μία έκθεση και την έχουμε δώσει στη δημοσιότητα».

«Καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη»

Εκτός από την έκθεση-φάντασμα, ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που οδηγεί στην εκτίμηση περί πανικού στο Μαξίμου είναι οι τρεις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη προχθές, δηλαδή δέκα ημέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ευθέως λόγο για «επιχείρηση εξαγοράς των νέων με το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ που θα δίνεται σε όσους γίνονται 18 ετών».

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, μιλώντας στη Λαμία χθες, παρέπεμψε σε ένα σύνθημα στην εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το οποίο επικαιροποίησε ο ίδιος με καυστικό χιούμορ.

«Ο πατέρας Μητσοτάκης το 1990-1993 έταζε φτηνά αυτοκίνητα. Είχε βγει ένα ωραίο σύνθημα ‘καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη’. Σήμερα έχουμε πέσει πιο χαμηλά. Αντί για αυτοκίνητα φθηνά τους τάζει ένα 150άρι. Να πάνε να ανοίξουν ένα ακριβό μπουκάλι ουίσκι σε κάποιο κέντρο της παραλιακής. ‘Καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη’ θα είναι η απάντηση των νέων στην κάλπη», είπε.

Η φράση αυτή μάλιστα έγινε και βίντεο στα social media, δίνοντας μία γεύση από τη νέα δυναμική καμπάνια που ετοιμάζει η Κουμουνδούρου για το παρά πέντε της κάλπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v