Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Έχουμε έτοιμη ΠΝΠ για πλειστηριασμούς, ακρίβεια, εισαγωγή στα ΑΕΙ

"Θα την παρουσιάσουμε την επομένη των εκλογών” είπε στον Πειραιά. Μήνυμα στις προοδευτικές δυνάμεις να μην επιμένουν σε “μία ανιστόρητη τακτική διμέτωπου και εξίσωσης”. Προς Ν.Ανδρουλάκη: “Ο Παπανδρέου δεν έκανε διμέτωπο, είχε μέτωπο με τη Δεξιά”.

Τσίπρας: Έχουμε έτοιμη ΠΝΠ για πλειστηριασμούς, ακρίβεια, εισαγωγή στα ΑΕΙ

“Πέρα από το πρόγραμμα των 11 σημείων, έχουμε ετοιμάσει μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να κατατεθεί την πρώτη μέρα, πριν καν ανοίξει η Βουλή”.

Αυτή τη δέσμευση παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Πειραιά, εξηγώντας ότι η ΠΝΠ θα έχει σημεία:

- Ακύρωση όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο που παρουσιάσαμε πριν μερικές μέρες και έχει την υπογραφή και της Λούκας Κατσέλη. “Δεν θα ξαναδούμε εικόνες του ανάπηρου 80χρονου στην Χαλκιδική επειδή ήταν εγγυητής του γιου του”, είπε.

- Μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή για τα τρόφιμα, ακόμα και σε μηδενικό συντελεστή για τα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και για τη μείωση του ΕΦΚ στο κατώτερο επιτρεπτό επίπεδο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ από την κάλπη της 21ης Μαΐου “θα ανοίξει ο δρόμος για την κυβέρνηση προοδευτικής συμμαχίας”.

Απηύθυνε δε, εκ νέου μήνυμα στις προοδευτικές δυνάμεις να μην επιλέγουν “μία ανιστόρητη τακτική διμέτωπου και εξίσωσης” επαναλαμβάνοντας λάθη του παρελθόντος όπως το “τι Πλαστήρας τι Παπάγος”.

“Αν κάποιος μπορεί να σώσει τον λαό αυτό είναι η ενότητα των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων”, είπε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα είχε κυρίως αποδέκτη τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς του απευθύνθηκε προσωπικά: “Επιμένει σε ένα ανιστόρητο διμέτωπο την ίδια στιγμή που μας λέει ότι είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης και κληρονόμος της παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου. Όμως ο Παπανδρέου δεν είχε ποτέ διμέτωπο. Είχε ένα μέτωπο. Τη δεξιά. Έτσι και εμείς. Έχουμε ένα μέτωπο. Τη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v