Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης στην taz: Μητσοτάκης όπως... Τραμπ

Επί Μητσοτάκη, το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά περίπου 50 δισ. ευρώ και η οικονομική παραγωγή παρέμεινε στα επίπεδα του 2019. Αυτό έχει βαθύνει την εθνική χρεοκοπία της Ελλάδας», επισήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα.

Βαρουφάκης στην taz: Μητσοτάκης όπως... Τραμπ

Ως «μια ατυχή τραγωδία από όλες τις απόψεις» χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΜέΡα25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου.

«Επί Μητσοτάκη, το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά περίπου 50 δισ. ευρώ και η οικονομική παραγωγή παρέμεινε στα επίπεδα του 2019. Αυτό έχει βαθύνει την εθνική χρεοκοπία της Ελλάδας», επισήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Η ελευθερία του Τύπου και η ελευθερία της έκφρασης περιορίζονται. Ο Μητσοτάκης βασίζεται επίσης στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό: κοιτάξτε τον φράχτη, αυτό το τείχος της ντροπής, στα σύνορα με την Τουρκία. Ή τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Αυτό συμβαίνει τόσο συχνά, που μπορεί κανείς με σιγουριά να μιλήσει για εκ προθέσεως δολοφονία συνανθρώπων μας που πνίγονται αβοήθητοι στη Μεσόγειο.

Ο Μητσοτάκης το κάνει μόνο για να κολακεύσει τους δεξιούς εξτρεμιστές», δήλωσε ο Βαρουφάκης στην taz. «Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν μπορούμε την ίδια στιγμή να κοροϊδεύουμε τον Τραμπ και να επευφημούμε τον Μητσοτάκη.»

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v