Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκέρτσος: Σύγχρονη Βαβέλ η δήθεν συμμαχία της Αριστεράς

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μια πολύ σοβαρή πολιτική υπόθεση», η οποία είναι στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σκέρτσος: Σύγχρονη Βαβέλ η δήθεν συμμαχία της Αριστεράς

«Από τη χθεσινή τηλεμαχία επιβεβαιώθηκε ότι η μόνη καθαρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός, «με σοβαρότητα και αίσθηση ευθύνης παρουσίασε τις προτεραιότητές του για την επόμενη τετραετία. Αναγνώρισε ότι προφανώς η κυβέρνηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, απέφυγε τον τοξικό λόγο, αναγνώρισε λάθη και αστοχίες και έδειξε πως κοιτάζει μπροστά για να αντιμετωπιστούν αστοχίες και προβλήματα της χώρας μας. Από την άλλη, είδαμε μια πλήρη απομόνωση του κ. Τσίπρα από την υπόλοιπη κεντροαριστερά και αριστερά ως προς το σχέδιό του για "προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας". Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ουσιαστικά το ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας».

Ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε «σύγχρονη Βαβέλ τη δήθεν συμμαχία της Αριστεράς», κάτι που -όπως είπε- «καθιστά σαφές γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να απαξιώσει τη χθεσινή συζήτηση». Μια συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε, «θα ήταν μια κυβέρνηση της παραλυσίας, μια συνθήκη πολιτικής αστάθειας που ανακόπτει την εθνική προσπάθεια να πάμε όλοι μπροστά».

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μια πολύ σοβαρή πολιτική υπόθεση. Ό,τι έπρεπε να κάνουμε πολιτικά και κοινοβουλευτικά, το κάναμε. Είναι στα χέρια της δικαιοσύνης». Για τη λέξη «σκάνδαλο» που είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις υποκλοπές, ο κ. Σκέρτσος διευκρίνισε ότι αναφερόταν σε δημοσίευμα του Economist, διάβασε τη συγκεκριμένη αναφορά σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει ανέβει 14 θέσεις στον δείκτη αξιολόγησης της δημοκρατίας και δεν αποτελούσε κάποιον πολιτικό χαρακτηρισμό.

«Αυτό το οποίο απάντησε χθες ο πρωθυπουργός αφορούσε αποκλειστικά τον κ. Ανδρουλάκη και είπε ότι εκ του αποτελέσματος, από τη στιγμή που δεν συνεχίστηκε η νόμιμη παρακολούθηση, προκύπτει ότι δεν υφίστατο ζήτημα εθνικού κινδύνου. Δεν είπε κάτι άλλο, ούτε έκανε κάποια κρίση», τόνισε.

Ειδικά για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στην εκφορά κάποιων τοξικών τοποθετήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v