Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Τσίπρας: Ομολογία του K. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Εκτακτη δήλωση Τσίπρα. Αφού δεν υπήρχε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, γιατί ο ίδιος επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο και γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ παραμένει στη θέση της; Ν. Ανδρουλάκης: Να απολογηθούν Βλάχου-Κοντολέων. Η αντίδραση Σκέρτσου.

Α. Τσίπρας: Ομολογία του K. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Σε έκτακτη δήλωση προέβη ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι, μετά τη «σπάνια είδηση», όπως είπε, που προέκυψε για τις υποκλοπές στο χθεσινό debate.

Όπως τόνισε:

«Από τη χθεσινή συζήτηση, προέκυψε μία σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια, ο κύριος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο, προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή και γιατί η κυρία Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραφε –η εισαγγελέας της ΕΥΠ- τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις; Γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της και γιατί 9 μήνες μετά η Δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν;

Η αναφορά του κύριου Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη. Μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη. Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν.

 

Ν. Ανδρουλάκης: Το άκουσε αυτό η Δικαιοσύνη;

Νωρίτερα σήμερα, μέσω του Σκάι, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ανάλογο ερώτημα για την κ. Βλάχου και για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα, αφήνοντας πάντως εκτός κάδρου ευθυνών τον κ. Μητσοτάκη.

«Ο πρωθυπουργός είπε για πρώτη φορά ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησης. Δεν ήμουν εθνικός κίνδυνος. Εγώ ξέρω τι είμαι, όπως και οι σύντροφοι και οι φίλοι μου στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την πορεία μου και ξέρουν αν ήμουν κίνδυνος για τη δημοκρατία και για την πατρίδα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι άλλο. Το άκουσε αυτό η ελληνική δικαιοσύνη; Να μας πει η ελληνική δικαιοσύνη, γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Β. Βλάχου, υπέγραψε ότι η παρακολούθησή μου έγινε για εθνικούς λόγους. Ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή δηλώνει ότι η κυρία Βλάχου κακώς υπέγραψε, επικαλούμενη εθνικούς λόγους. Πρέπει επιτέλους η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Β. Βλάχου και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο κ. Κοντολέων, να απολογηθούν γιατί υπέγραψαν ότι η παρακολούθησή μου γίνεται για εθνικούς λόγους.

Σκέρτσος: Δημιουργία εντυπώσεων

Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας, όπως το συνηθίζει, να δημιουργήσει εντυπώσεις λόγω της χαμηλής απήχησης που είχαν τα μηνύματά του στο χθεσινό debate, μια μέρα μετά, ανακαλύπτει «σκάνδαλο», σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αυτό που έκανε ο Πρωθυπουργός στο debate δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να αναφέρει επί λέξει τον τίτλο του περιοδικού Economist που, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Τσίπρας, κατατάσσει την Ελλάδα στη φετινή έκδοση τού «Δείκτη Δημοκρατίας», 9 θέσεις ψηλότερα σε ετήσια βάση και 14 θέσεις ψηλότερα από το 2018. O τίτλος του άρθρου είναι: Η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική βελτίωση παρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. (Greece: a big improver despite the spyware scandal). Η αναφορά ήταν σαφής, όσο και αν προσπαθεί να τη διαστρεβλώσει ο κ. Τσίπρας.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης στην οποία -σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα- έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v