Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το μήνυμα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη με φόντο τις υποκλοπές

«Θα καθίσεις στο σκαμνί τους υπαίτιους του παρακράτους σε συνεργασία με τον αρχιερέα του;», το μήνυμα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη. Είχαν δίκιο οι επικοινωνιολόγοι του κ. Μητσοτάκη, στην πρώτη ζόρικη ερώτηση ομολόγησε.

Το μήνυμα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη με φόντο τις υποκλοπές

Στον Νίκο Ανδρουλάκη πέταξε το γάντι ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα, μετά από όσα ειπώθηκαν χθες στο debate για τις υποκλοπές.

“Άκουσα τον κ.Ανδρουλάκη να λέει για πρώτη φορά τόσο καθαρά ότι οι υπαίτιοι των τηλεφωνικών υποκλοπών πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Αναρωτιέμαι αν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν θα γίνει με κυβέρνηση της ΝΔ αλλά μόνο με προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί την επομένη των εκλογών.

Ο κ.Ανδρουλάκης δεν θα καθήσει στο σκαμνί τους υπαίτιους του παρακράτους σε συνεργασία με τον αρχιερέα του παρακράτους”.

Νωρίτερα, από το βήμα της πολιτικής συγκέντρωσης στη Λάρισα, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην πρωθυπουργική παραδοχή περί “σκανδάλου υποκλοπών”, καλώντας ιδιαίτερα τους “έντιμους συντηρητικούς πολίτες που “νιώθουν ντροπή με όλα αυτά” να μην στηρίξουν εκλογικά τον κ.Μητσοτάκη, κάνοντας, μάλιστα, αναφορά στα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής τον Αύγουστο για το θέμα.

Ειδικότερα ο κ.Τσίπρας τόνισε:

“Οι επικοινωνιολόγοι του κ.Μητσοτάκη είχαν δίκιο που δεν τον άφηναν τόσα χρόνια να πάει σε τηλεοπτική αναμέτρηση.

Επί εννέα μήνες έκρυβε επιμελώς το σκάνδαλο των υποκλοπών και με την πρώτη ζόρικη ερώτηση έπαθε τρικυμία και ομολόγησε ό,τι έκρυβε: ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών. Και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.

Τότε προς τι ο ίδιος επικαλέσθηκε εθνικό απόρρητο για να συγκαλύψει την αλήθεια στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής;

Τι ακριβώς υπέγραφε η εισαγγελέας της ΕΥΠ, κ.Βλάχου; Αν παρανόμως υπέγραφε, γιατί παραμένει στη θέση της; Για να παρακολουθεί αδιακρίτως τους Έλληνες πολίτες;

Εννέα μήνες τώρα δεν έχει απαγγελθεί επισήμως καμία κατηγορία από την ελληνική Δικαιοσύνη. Τι ακριβώς κάνει ο κ.Ντογιάκος εννέα μήνες τώρα;

Έκκληση στους “έντιμους συντηρητικούς πολίτες”

Ισότιμο σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις είναι και το σκάνδαλο της συγκάλυψης, με την απόπειρα χειραγώγησης των ανεξάρτητων αρχών και της Δικαιοσύνης.

Εννέα μήνες τώρα βιάζουν και παραβιάζουν το κράτος Δικαίου. Την ώρα που τη ευρω-Εξεταστική Επιτροπή (PEGA) για τις υποκλοπές εκδίδει πόρισμα επιρρίπτοντας την ευθύνη στο κυβερνητικό επιτελείο”.

Υπενθυμίζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια πέρισυ τον Αύγουστο, με κεντρικό σημείο της ότι “κανένα απόρρητο δεν μπορεί να τεθεί πάνω από την ανάγκη της κάθαρσης”, τόνισε:

“Απευθύνομαι στους συντηρητικούς πολίτες που είναι έντιμοι και αισθάνονται ντροπή με όλα αυτά. Θέλω να τους ρωτήσω: Θα γίνετε κι εσείς συνένοχοι; Θα ψηφίσετε για τη Δημοκρατία ή για τον κακοποιητή της;”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v