Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισφορές: Θύελλα για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρές αντιδράσεις από φορείς της αγοράς. Παρέμβαση από Ευ. Τσακαλώτο: Το πρόγραμμά μας υποστηρίζει την ανάπτυξη μέσα από σαφείς ελαφρύνσεις για τους επαγγελματίες. Διορθωτική δήλωση από τον πρώην υπουργό.

Εισφορές: Θύελλα για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Με έκπληξη (και θυμό) άκουσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τον Γιώργο Κατρούγκαλο να τάσσεται υπέρ της αύξησης ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως. Παρά τη διορθωτική του δήλωση («είπα προσωπική άποψη»), σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που άφησε η αναφορά του, η οποία προκάλεσε μπαράζ ανακοινώσεων από φορείς της αγοράς.

Η πρώτη απάντηση ήρθε από την εκπρόσωπο του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, με αποδέκτη τον κ. Μητσοτάκη καθώς το επιτελείο του Μαξίμου αξιοποίησε, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή την αναφορά.

«Καμία επιβάρυνση, φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες ή στους αυτοαπασχολούμενους δεν προβλέπει το πρόγραμμά μας. Αντιθέτως, ελαφρύνσεις προβλέπει και προστασία των εισοδημάτων και της περιουσίας τους, σε ένα συμβόλαιο με τους πολίτες που αποτελεί δέσμευση.
Η μεσαία τάξη ξέρει, κ. Μητσοτάκη. Άλλα τέσσερα χρόνια ΝΔ σημαίνουν άλλα τέσσερα χρόνια φορολεηλασία, κουπόνια και πλειστηριασμοί. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ανάσα στη μεσαία τάξη», δήλωσε.

Ακολούθησε ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την ιδιότητα και του στελέχους που συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος: «Έχω εργαστεί, προσωπικά και αναλυτικά, με το Πρόγραμμα - Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όλα τα στάδια διαμόρφωσής του. H οικονομική και ασφαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ξεκάθαρα διατυπωμένη στο "Συμβόλαιο Αλλαγής" και στοχεύει στη σταθερή ανάπτυξη με ισχυρή κοινωνική συνοχή. Το πρόγραμμά μας υποστηρίζει την ανάπτυξη μέσα από σαφείς φορολογικές ελαφρύνσεις στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στους ελεύθερους επαγγελματίες, που άλλωστε αποτελεί και τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας».

Όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη δε, μόνο από την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ και για κατάργηση του επιτηδεύματος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κερδίσουν 1.400 ευρώ ετησίως. Χωρίς καμία ασφαλιστική επιβάρυνση.

Σε έντονο ύφος παρενέβη μέσω των ερτζιανών και ο αναπληρωτής Γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιέχονται στο πρόγραμμά του και δεν εκφράζονται από αποκλίνουσες προσωπικές απόψεις υποψηφίων. “Tα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται από το πρόγραμμά του. Προσωπική άποψη ενός στελέχους, οποιουδήποτε, δεν αφορά την πραγματικότητα. Όλοι αυτοί που φωνάζουν σήμερα (σ.σ. για τη δήλωση Κατρούγκαλου) ήταν άφωνοι πριν από τρεις μήνες που αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες”. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v