Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ευθύνη και θα δώσω τη μάχη

Δεν παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα. Στόχος να αποτρέψουμε τον κίνδυνο να βρεθούμε με μια ανεξέλεγκτη και αλαζονική κυβέρνηση.

Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ευθύνη και θα δώσω τη μάχη

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία γνωστοποίησε ότι δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή καθώς δεν προκύπτει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης. 

«Όπως γνωρίζετε, δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή», δήλωσε.

«Το Σύνταγμα προβλέπει τη διαδικασία. Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση», ήταν το σχόλιο της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη δήλωσή του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο χαρακτήρισε «απρόσμενα οδυνηρό» το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι στις νέες εκλογές, αν επαναληφθούν οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν, «θα δημιουργηθούν ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία», από μία κυβέρνηση που έδειξε ήδη «ότι δεν σέβεται το κράτος δικαίου».

«Φανταστείτε έναν ανεξέλεγκτο ηγεμόνα», είπε χαρακτηριστικά, θέτοντας ως βασικό στόχο για τη νέα αναμέτρηση «να το αποτρέψουμε».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη» για το αποτέλεσμα της Κυριακής, σημειώνοντας ότι «οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες αλλά η ήττα, έναν».

«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη σημαίνει και ότι δίνω τη μάχη», πρόσθεσε, ζητώντας «συγγνώμη» από τους ανθρώπους «που πληγώσαμε». Και έδωσε την υπόσχεση ότι «θα δώσουμε μαζί και όρθιοι τη μάχη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v