Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ ακόμη κι αν της λείπουν 2-3 έδρες

«Ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, να έρθουν στο πρόγραμμά μας, να γίνουμε πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο». Τι απαντούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ανδρουλάκης: «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ ακόμη κι αν της λείπουν 2-3 έδρες

«Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα κι αν λείπουν 2-3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο.

Επισήμανε πως το κόμμα του έκανε παραγωγική αντιπολίτευση, απαριθμώντας κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έφερε δε ως παράδειγμα την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, ανέφερε πως «από το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν ψηφοφόροι που ήρθαν σε μας και άλλοι που έφυγαν λόγω του αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενδεχόμενη μετεκλογική μας συνεργασία με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, ένα αφήγημα εντελώς προσβλητικό για την παράταξή μας, καθώς εμείς είμαστε που κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ το 2010».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο θέμα των αυξημένων ποσοστών της ΝΔ και τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «η αυτοδυναμία Μητσοτάκη είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αναφορικά με την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ  στα υπόλοιπα κόμματα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα είπε: «Με τέτοια στρατηγική ήττα δεν μπορεί να θεωρεί κανείς ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». 

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ. Ο λαός τίμησε τον κ. Μητσοτάκη και, παρά τα σκάνδαλα, τα δημοσιονομικά εγκλήματα, τα 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις και την περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχών, αντί να κατακρημνιστεί αύξησε τα ποσοστά του. Εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, να έρθουν στο πρόγραμμα μας».

Όπως τόνισε, «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ένας αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος στη χώρα μας».

Μάλιστα εξέφρασε και την επιθυμία του για ένα νέο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στο οποίο θα συζητηθούν τα σημαντικά ζητήματα για τη χώρα.

Σκέρτσος: Μοναδικός στόχος του να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αφού οι πολίτες απέρριψαν στην κάλπη την καινοφανή άποψη του κ. Ανδρουλάκη ότι το τρίτο κόμμα θα επιλέξει τον Πρωθυπουργό της χώρας, σήμερα ταυτίστηκε για άλλη μια φορά με το μαύρο οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα. Ο κ. Ανδρουλάκης αναμασά σήμερα όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας τα οποία κρίθηκαν και απορρίφθηκαν από τους πολίτες», αναφέρει δήλωση-απάντηση του Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσου.

«Προσπαθεί δε να λανσάρει τις δικές του επιθυμίες ως ανάγκη για τη χώρα, εκφράζοντας άλλη μια καινοφανή θεωρία: ότι οι πολίτες ψηφίζουν στις 25/6 για αντιπολίτευση ενώ αυτό που κρίνεται είναι το αν η χώρα μας θα έχει μια αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας.. Είναι προφανές ότι μοναδικός στόχος του είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν μας αφορά και σίγουρα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα κοιτά σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

Στο μεταξύ, νωρίτερα, μετά την Κατερίνα Μπατζελή, η εκλεγείσα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μελίνα Αποστολάκη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, σημειώνοντας, μιλώντας στο Mega, ότι «βεβαίως» θα το κάνει σε περίπτωση που μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν προκύψει αυτοδυναμία, θέτοντας ως προϋπόθεση την επιλογή προσώπου κοινής αποδοχής.

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ θέλει αναβίωση της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ

«Μετά την κα Μπατζελή και η εκλεγμένη βουλευτής κα Μιλένα Αποστολάκη παραδέχθηκε πως το ΠΑΣΟΚ «βεβαίως» θα μπορούσε να κυβερνήσει με τη ΝΔ. Τα αλλεπάλληλα μηνύματα των στελεχών του επιβεβαιώνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αντιπολίτευση σε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ αλλά αναβίωση της συγκυβέρνησής τους», αναφέρει ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί συγκυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ.

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Σκέρτσο: Η περίοδος που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός χορηγός, τελείωσε

"Ο κ. Σκέρτσος και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συνηθίσουν στην τεκμηριωμένη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η περίοδος, που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός τους χορηγός, τελείωσε", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

"Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στην Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2023-2026, που περιλαμβάνει μια μεγάλη και παρατεταμένη δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026.

Η κυβέρνηση όμως, παρά τις σημαντικές αυτές δεσμεύσεις, δεν συζήτησε καν την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα είναι το υψηλότερο μετά το 2010.

Επιπλέον σύμφωνα με τη σύσταση της Κομισιόν, οι καθαρές πρωτογενείς δαπάνες για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο από 2,6% το επόμενο έτος σε σχέση με τις φετινές θέτοντας εν αμφιβόλω τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας για παροχές.

Επ’ αυτών έχει κάτι να σχολιάσει ο κ. Σκέρτσος;

Ας αφήσει τους φτηνούς χαρακτηρισμούς και ας μιλήσει επιτέλους για τη δημοσιονομική ταμπακιέρα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v