Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου

Ιδρυτικό μέλος του Κινήματος και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής από το 1977 έως και το 2000. Διετέλεσε υφ. Υγείας το 1987 συντελώντας στην οργάνωση του ΕΣΥ. Συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη-Τασούλα.

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου. Την είδηση έκανε γνωστή ο γιος του Γιώργος με μήνυμα στο Facebook:

«Έπειτα από 89 σπουδαία χρόνια, ο αγαπημένος μας Χρήστος πέθανε. Ο Χρήστος Οικονόμου ήταν ένας άνδρας υψηλού χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος ή μια κόρη μπορούσε να ζητήσει. Ολη η οικογένεια έχει βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζωή και την αγάπη που μας έδωσε. Είμαστε ευγνώμονες για τη συμπόνοια εκείνων που τον φρόντιζαν και προσεύχονταν για τον πατέρα, αλλά και για τα συλλυπητήρια των φίλων και συμπολιτών μας».

Ο αποκαλούμενος «πατριάρχης» του τοπικού ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Χρήστος Οικονόμου, ο «Κίτσος» όπως τον αποκαλούσαν οι Τρικαλινοί, έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου, μεταδίδει το trikalavoice.gr.

Από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής από το 1977 έως και το 2000, οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική. Εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας το 1988 και συνετέλεσε στην οργάνωση του ΕΣΥ. Ψυχίατρος και ιδιοκτήτης κλινικής στα Τρίκαλα, με τη σύζυγό του Ρένα απέκτησαν δυο παιδιά, τον Γιώργο Οικονόμου -ο οποίος ορκίζεται την Κυριακή βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και είναι παντρεμένος με τη Βασίλκα Μερεντίτη (κόρη της πρώην βουλευτού Σούλας Μερεντίτη)- και τη Βάσια Οικονόμου.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει:

«Με θλίψη αποχαιρετώ τον Χρήστο Οικονόμου, έναν αφοσιωμένο αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης και βαθιά δημοκράτη, που έφυγε από τη ζωή. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής επί 23 χρόνια, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη ως υφυπουργός Υγείας επί Ανδρέα Παπανδρέου με την τεράστια και πολύτιμη συνεισφορά του στην οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίας εκ των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ. Η εντιμότητα, η εργατικότητα και το πολιτικό του ήθος ήταν στοιχεία που τον ξεχώριζαν τόσο εντός όσο και εκτός του στίβου της πολιτικής, από τον οποίο αποχώρησε οικειοθελώς, μένοντας πάντοτε όμως, μέχρι και την τελευταία στιγμή, στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη μου πληροφορήθηκα τον θάνατο του πρώην βουλευτή, υφυπουργού και ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Οικονόμου. Το θλιβερό αυτό γεγονός συμπίπτει μάλιστα με την επικείμενη ορκωμοσία του γιου του, Γιώργου Οικονόμου, που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο Χρήστος Οικονόμου, ξεκινώντας από την αγαπημένη του πατρίδα, τα Τρίκαλα, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής από το 1977 έως και το 2000, οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική, παραμένοντας πάντα πιστός στην παράταξη που τον ανέδειξε. Διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Ιούνιο του 1988 μέχρι τον Ιούλιο του 1989, συντελώντας ενεργά στην οργάνωση του ΕΣΥ. Μαζί με τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, απευθύνω στον γιο του Γιώργο, που βρίσκεται στην εκκίνηση της πολιτικής του διαδρομής στη Βουλή των Ελλήνων, την ευχή να ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα του και να αποδειχθεί άξιος συνεχιστής του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v