Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ

Διευκρινιστική ανακοίνωση μετά τη δήλωση του βουλευτή του κόμματος Στ.αραστατίδη. Προτεραιότητα είναι η «προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ

Νέος “πονοκέφαλος” με την φορολόγηση, αυτή τη φορά ως προς τον ΕΝΦΙΑ, προέκυψε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από τη δήλωση του βουλευτή του Στέφανου Παραστατίδη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ανακοίνωση του κόμματος.

Ο κ. Παραστατίδης δήλωσε σε τηλεοπτικό πάνελ (Open) ότι ο ΕΝΦΙΑ θα διατηρηθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και θα ενισχυθεί, καθώς δεν απέρριψε την επίμονη σχετική ερώτηση.

“Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, δηλαδή στον ΕΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι”, είπε νωρίς το πρωί.

Λίγη ώρα αργότερα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία, αφού τονίζεται ότι “πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ”, σημειώνεται:

“Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης.

Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v