Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκέρτσος: Τα 10 fake news του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

«Έχουν κρυφή ατζέντα επιβολής νέων φόρων… Το μόνο που νοιάζει το κόμμα του κυρίου Ανδρουλάκη είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ… Περιφέρουν ως φόβητρο το σκιάχτρο μιας κάποιας παντοδυναμίας Μητσοτάκη».

Σκέρτσος: Τα 10 fake news του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

«Στις 21 Μαΐου, οι πολίτες δεν έδειξαν μόνο τι κυβέρνηση θέλουν, αλλά εξίσου ηχηρά και εκκωφαντικά είπαν και τι αντιπολίτευση δεν θέλουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Καταδίκασαν την τοξικότητα, τον διχασμό, την εχθροπάθεια, τα fake news, την πλειοδοσία ακοστολόγητων υποσχέσεων. Όλα όσα καλλιέργησε ομολογουμένως με περισσή συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τέσσερα χρόνια. Δυστυχώς, το κόμμα του κυρίου Τσίπρα -παρά τα λεγόμενά του- δεν άκουσε σωστά το μήνυμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί δεν θέλει. Διαπιστώνουμε όμως ότι και το ΠΑΣΟΚ βαδίζει στον ίδιο δρόμο, επιβεβαιώνοντας αυτό που λέμε, ότι το μόνο που νοιάζει το κόμμα του κύριου Ανδρουλάκη είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος και συνέχισε:

«Αμφότεροι λοιπόν οι διεκδικητές πλέον των πρωτείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προσεχούς κάλπης καταφεύγουν σε fake news και μισές αλήθειες, σε παραπληροφόρηση και δημιουργική λογιστική, προσπαθώντας να προκαλέσουν σύγχυση στους πολίτες και έτσι να ψαρέψουν στα θολά νερά, μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε σε 10 παραδείγματα «από το τσουνάμι των fake news των τελευταίων 24ωρων. Είναι αναγκαίο ώστε μετά να περάσουμε στη θετική ατζέντα της ΝΔ», είπε και απαρίθμησε:

1. “Ψηφιακό φιάσκο της απελθούσας κυβέρνησης η κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων/Κίνδυνος για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το επιτελικό κράτος είναι επιτελικό χάος”, λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Όμως το σύστημα δέχθηκε πρωτόγνωρη επίθεση. Λύγισε αλλά δεν έπεσε.

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι μένουν χωρίς περίθαλψη ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω χρεών. Όμως όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, λόγω χρεών, δεν μένουν ακάλυπτοι, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξακολουθούν να έχουν πλήρη πρόσβαση σε συνταγογράφηση, πλήρη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ.

3. Το ΠΑΣΟΚ, μιμούμενο τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζεται ότι οι μισθοί μειώθηκαν κατά 7,4%, σύμφωνα με την περίφημη έκθεση ΟΟΣΑ που έγινε το Νοέμβριο του 2022 και βασιζόταν σε εκτιμήσεις και όχι σε πραγματικά δεδομένα, όπως τα επίσημα δελτία της ΕΛΣΤΑΤ του 2023.

4. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διατείνονται ότι αρκεί να μειώσουν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα για να βρουν πόρους για να χρηματοδοτήσουν τα προγράμματά τους. Όμως αυτές οι μειώσεις σημαίνουν 3.5 δισ. επιπλέον άμεσους φόρους όπως ομολόγησε και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν διέψευσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται παρακολούθημα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ίσως χειρότερο από το πρόγραμμα Τσίπρα των 83 δισ., διότι δεν μπορεί καν να κοστολογηθεί εύκολα. Περιέχει κυρίως μόνο ευχές. Δεν έχει κανένα μετρήσιμο και εξειδικευμένο μέτρο το οποίο να μπορεί να κοστολογηθεί. Ας μας απαντήσει:

- Πώς θα χρηματοδοτήσει την αύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% που κοστίζει σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του κράτους 1,3 δισ. ευρώ;

- Πώς θα χρηματοδοτήσει την αύξηση δαπανών στο ΕΣΥ στο 7,5% του ΑΕΠ που κοστίζει 4,7 δισ. ευρώ;

- Πώς θα χρηματοδοτήσει την επαναφορά του ΕΚΑΣ που κοστίζει 600 εκατ. ευρώ και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που κοστίζει 1,1 δισ. ευρώ;

- Πώς θα χρηματοδοτήσει το κούρεμα 30% στις ρυθμίσεις εφορίας που κοστίζει 1,2 δισ. ευρώ;

- Πώς θα χρηματοδοτήσει το μηνιαίο επίδομα παιδιού 200 ευρώ που κοστίζει 306 εκατ. ευρώ;

- Πώς θα χρηματοδοτήσει τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα που κοστίζουν 3,5 δισ. ευρώ;

Μόνον αυτά κοστίζουν περίπου 12 δισ. ευρώ ετησίως.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί λοιπόν να αλιεύσει από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Κινδυνεύει όμως να γίνει το ίδιο ένα φθαρμένο προϊόν, όταν υιοθετεί την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

5. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα και ετοιμάζει αυξήσεις στη φορολογία. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία αύξηση φόρων, μόνο μειώσεις, συγκεκριμένες και κοστολογημένες στο πρόγραμμά μας. Περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2023-2036. Συμφωνημένο με την ΕΕ, δημοσιοποιημένο, επίσημο. Ας το διαβάσουν. Κρυφή ατζέντα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψαν τα ίδια τα στελέχη τους.

6. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι “θα μειώσει φόρους και θα αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες με τα 10 δισ.(!) από τις απευθείας δημόσιες αναθέσεις”. Τα έτη 2020 έως 2022 δόθηκαν 6,7 δισ. σε απευθείας αναθέσεις ενώ με ανοιχτούς διαγωνισμούς δόθηκαν 18,5 δισ. Τα 6,7 δισ. και όχι 10 όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 26,6% επί του συνόλου) αφορούν σε μεγάλο βαθμό στην πανδημία. Μάσκες, εμβόλια σελφ τεστ κ.λπ. Κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ το 26% επί του συνόλου των δημοσίων συμβάσεων δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις έναντι 80% της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο χωρίς διεθνείς, πρωτοφανείς κρίσεις.

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι δήθεν έρχονται 700.000 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν προστατεύονται από μαζικούς πλειστηριασμούς. Η αλήθεια είναι ότι τα κόκκινα δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις είναι 600.000 και από αυτά τα 300.000 είναι επιχειρηματικά, δεν αφορούν κατοικίες. Από τα 300.000, 8 στα 10 διεκπεραιώνονται με απευθείας διμερείς ρυθμίσεις. Άρα στη ζώνη κινδύνου βρίσκονται περίπου 50.000 δανειολήπτες για τους οποίους έχουμε μεριμνήσει να σταθούμε δίπλα τους με πολλά μέσα, εργαλεία και πολιτικές… Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προστάτεψε την πρώτη κατοικία, κατάργησε το νόμο Κατσέλη τον Φεβρουάριο 2019, επέτρεψε τους πλειστηριασμούς και ευνόησε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Προσπαθεί να καθαρίσει τον «λεκέ» με ένα ακόμη ψέμα.

8. Η αντιπολίτευση λέει ότι “έχουμε 10 φορές μεγαλύτερο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών”. Ναι, το 2022 ξοδέψαμε 6.5 δισ. έκτακτα λόγω ενεργειακής κρίσης και φυσικού αερίου. Οι τιμές του φυσικού αερίου δεκαπλασιάστηκαν ! Ήδη οι τιμές έπεσαν, δεν πρόκειται για κάτι μόνιμο, το αντίθετο μάλιστα.

9. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία των νέων. Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα πράγματι παραμένει υψηλή, ουδείς το αρνείται, όμως η αλήθεια είναι πως χάρη στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μειώθηκε δραστικά την προηγούμενη τετραετία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, το ποσοστό των ανέργων νέων 15 έως 24 ετών διαμορφώθηκε στο 24,2% τον φετινό Μάρτιο, μειωμένο κατά 14 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, δηλαδή τον τελευταίο πλήρη μήνα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν στο 38,2%. Την ευρωπαϊκή πρωτιά έχει η Ισπανία με 29,5%.

10. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για στρατό μετακλητών υπαλλήλων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με νόμους του 2007, 2018 και 2020 προβλέπεται η πρόσληψη ειδικών συμβούλων, επιστημονικών συνεργατών και ειδικών συνεργατών στους δήμους. Στο τέλος Φεβρουαρίου του 2023 οι μετακλητοί υπάλληλοι εκτός ΟΤΑ ήταν 1.022, στους ΟΤΑ 1.702 και οι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών 572. Δηλαδή μόνο ένας στους τρεις μετακλητούς υπαλλήλους εργαζόταν στην κεντρική διοίκηση. Αριθμός σχεδόν ίσος και λίγο μικρότερος με εκείνο των απασχολούμενων μετακλητών επί ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδόν στο σύνολο της διακυβέρνησής του απασχολούσε σταθερά πάνω από 1.000 μετακλητούς υπαλλήλους, αριθμός ο οποίος τον Νοέμβριο του 2018 ξεπέρασε τους 1.080.

Όπως τόνισε ο κ. Σκέρτσος, «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν αυτά τα fake news επιχειρώντας να πλήξουν τη ΝΔ, αλλά στην πραγματικότητα εξηγούν γιατί οι πολίτες τούς γύρισαν την πλάτη. Οι δύο διεκδικητές των πρωτείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν και κάτι ακόμα: απαξιώνουν και περιφρονούν τα εκλογικά αποτελέσματα, περιφέροντας ως φόβητρο το σκιάχτρο μιας κάποιας παντοδυναμίας Μητσοτάκη. Οι εκλογές βγάζουν κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση. Η χώρα μας χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία. Εμείς θέλουμε τις ευρύτερες συναινέσεις για να αλλάξουμε την Ελλάδα, δεν θα την αφήσουμε όμως να μείνει πίσω, επειδή μέρος του πολιτικού συστήματος ασχολείται με το παρελθόν, με κομματικές διαφορές και μικροκομματικούς ανταγωνισμούς. Όποιος συνεχίζει να βάζει το κόμμα πάνω από το κοινό καλό, δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντι στην πρόοδο και τη βούληση των πολιτών».

Για τις δηλώσεις Ψαριανού κατά καθηγητών, ο κ. Σκέρτσος σχολίασε: «Οι δηλώσεις αυτές προφανώς είναι καταδικαστέες, έχει κληθεί και έχει δώσει εξηγήσεις, το θέμα κλείνει εδώ. Προφανώς δεν στοχοποίησε κλάδους αλλά συγκεκριμένες συμπεριφορές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v