Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον «αέρα» το debate των πολιτικών αρχηγών, σήμερα η απόφαση

Έκτακτη συνεδρίαση της Διακομματικής λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για το πολύνεκρο ναυάγιο. Ερώτημα η αναβολή ή η ακύρωση.

Στον «αέρα» το debate των πολιτικών αρχηγών, σήμερα η απόφαση

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής στις 11.00 θα αποφασιστεί η διενέργεια ή η αναβολή του debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για απόψε.

Η κήρυξη τριήμερου πένθους από την υπηρεσιακή κυβέρνηση για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου καθιστά αμφίβολη την τήρηση του προεκλογικού προγράμματος, δεδομένου και ότι όλα τα κόμματα ανέστειλαν τις εκδηλώσεις.

Σήμερα θα φτάσει στην Καλαμάτα, από την Κρήτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ χθες βρέθηκε στην πόλη ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μέχρι αργά τη νύχτα οι εκπρόσωποι των κομμάτων απέφευγαν να δηλώσουν δημοσίως εάν είναι υπέρ της αναβολής του debate, με αρμόδιες κομματικές πηγές να συμφωνούν στην εκτίμηση ότι το τριήμερο εθνικό πένθος δεν επιτρέπει, εκ των πραγμάτων, τη διεξαγωγή του.

Αυτό που πρέπει να αποσαφηνιστεί, πάντως, είναι εάν το debate θα αναβληθεί ή θα ακυρωθεί, καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι τη λήξη της προεκλογικής περιόδου είναι ιδιαίτερα “σφικτός” και εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί άλλη ημερομηνία κοινής αποδοχής από τα κομματικά επιτελεία.

Από το υπηρεσιακό υπουργείο Εσωτερικών δεν υπήρξε οποιαδήποτε θέση, καθώς τα ίδια τα κόμματα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν στη διάρκεια του τριημέρου.

Σημειώνεται ότι το τριήμερο εθνικό πένθος λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v