Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Τρεις μήνες μετά τα Τέμπη το σύστημα Μητσοτάκη συνεχίζει να ψεύδεται

Αποκαλύφθηκε η απάλειψη από το Ταμείο Ανάκαμψης των συστημάτων τηλεδιοίκησης στον σιδηρόδρομο. «Ψέματα και κοροϊδία επάνω στον πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Τρεις μήνες μετά τα Τέμπη το σύστημα Μητσοτάκη συνεχίζει να ψεύδεται

«Σήμερα η εφημερίδα Documento αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν κρυπτώ απάλειψε από το Ταμείο Ανάκαμψης τα συστήματα τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Ειδομένη, αλλά και την ολοκλήρωση του άξονα εν γένει», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται πλήρως. Και όχι μόνο αυτό. Παρά τις δεσμεύεις της κυβέρνησης της ΝΔ μετά την τραγωδία των Τεμπών, αναγνωρίζεται εμμέσως ότι η απάλειψη των προαπαιτουμένων της ολοκλήρωσης του σιδηροδρομικού άξονα από το Ταμείο Ανάκαμψης οδηγεί στον εκτροχιασμό του έργου, το οποίο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2023, όπως ψευδώς έλεγε ο κ. Μητσοτάκης».

«Το περίεργο», συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ότι, παρά την επιβεβαίωση του ρεπορτάζ, το υπουργείο Μεταφορών υπό τον υπηρεσιακό υπουργό κ. Γκόλια εμφανίζεται να ψεύδεται ως προς τον χρόνο παράδοσης των συστημάτων και τηλεδιοίκησης. Από τη μια στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, από την άλλη όμως στις 24 Μαΐου ενημέρωνε την Κομισιόν ότι το έργο είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Τρεις μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, το σύστημα Μητσοτάκη συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα ψέματα και την κοροϊδία επάνω στον πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v