Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μουσταφά Κατραντζή

(upd) Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με τη Νέα Δημοκρατία έκανε δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη. Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

Αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μουσταφά Κατραντζή

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ροδόπη ανακοίνωσε στα social media ο μουσουλμάνος υποψήφιος βουλευτής Μουσταφά Κατραντζή.

Οπως αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής, «η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητά μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μη διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας».

Ο κ. Κατραντζή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έκανε δηλώσεις σε τουρκική εφημερίδα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, ενώ, όπως κατήγγειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, το όνομά του περιλαμβάνεται στην έκθεση της ΕΥΠ ως «στρατευμένου στο Τουρκικό Προξενείο».

 

Ακης Σκέρτσος: Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάρτηση του Μουσταφά Κατραντζή με την οποία ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Ροδόπη, σχολίασε με δική του ανάρτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Ακης Σκέρτσος.

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος.

Τσίπρας: Επιβεβαιώνεται πόσο επικίνδυνος είναι ο Κ. Μητσοτάκης

«Η εκ των υστέρων απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του υποψηφίου της κ. Μουσταφά Κατραντζή, απλά επιβεβαιώνει πόσο υποκριτής, αδίστακτος και τελικά επικίνδυνος για τα εθνικά μας θέματα είναι ο κ. Μητσοτάκης», επισημαίνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενώ γνώριζε εδώ και έναν μήνα πως στο έγγραφο της ΕΥΠ ο δικός του υποψήφιος αναφερόταν ως «στρατευμένος» στην Άγκυρα, όχι μόνο τον διατήρησε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις δεύτερες εκλογές, αλλά είχε και το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εμένα προσωπικά για τους δικούς μας υποψήφιους μουσουλμάνους βουλευτές.

Ενώ γνώριζε από τις 19 Μαΐου ότι υποψήφιός του μιλούσε για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» στα τουρκικά Μέσα, όχι μόνο δεν απαντούσε στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά ζητούσε και πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης από τους υποψήφιους των αντιπάλων του.

Για μερικές χιλιάδες ψήφους, ο κ. Μητσοτάκης δε δίστασε να μετατρέψει το ευαίσθητο εθνικά ζήτημα της Θράκης, σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Και να διαχειριστεί για άλλη μια φορά την ΕΥΠ ως προσωπικό και κομματικό εργαλείο, ευτελίζοντας ότι είχε απομείνει από το κύρος της.

Ας αναρωτηθεί λοιπόν σήμερα κάθε δημοκρατικός πολίτης, ποιον αλήθεια εξυπηρετεί αυτή η απύθμενη ανευθυνότητα. Και τι θα ξημερώσει στη χώρα, αν αυτή η αλαζονεία και η υποκρισία επιβραβευθεί στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Κάποιοι στη Τουρκία σίγουρα θα τρίβουν τα χέρια τους», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v