Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσελίκ: Η Ελλάδα μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων

«Οι Έλληνες τρυπούν βάρκες και αφήνουν ανθρώπους να πεθάνουν. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων», σημείωσε ο Τσελικ.

Τσελίκ: Η Ελλάδα μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων

Σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε σήμερα, Δευτέρα η Τουρκία διά στόματος του εκπροσώπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ ο οποίος κατηγόρησε για ακόμα μία φορά την χώρα μας ότι «μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων» και πως «σκοτώνει πρόσφυγες».

Λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, η τουρκική πλευρά έφερε ξανά στο προσκήνιο το μεταναστευτικό κατηγορώντας την Ελλάδα ότι στέλνει πρόσφυγες στα ιταλικά και τα τουρκικά ύδατα και ότι σκοτώνει ανθρώπους, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη.

«Πρόσφατα, ένα σκάφος με 600 μετανάστες βυθίστηκε ενώ η Ελληνική Ακτοφυλακή προσπαθούσε να το απωθήσει στα τουρκικά χωρικά ύδατα σύμφωνα με ορισμένες αναφορές ή στα ιταλικά χωρικά ύδατα σύμφωνα με άλλες. Θα πρέπει να συγκροτηθεί μια διεθνής επιτροπή έρευνας για το θέμα αυτό και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι» ανέφερε ο Τσελικ και πρόσθεσε:

«Οι Έλληνες τρυπούν βάρκες και αφήνουν ανθρώπους να πεθάνουν. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων. Αυτήν τη φορά οι ενέργειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής θα πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας ανθρώπων. Η Ελληνική Ακτοφυλακή μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών μπροστά στα μάτια μας. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν».

Επίσης, κατηγόρησε ΗΠΑ και Ε.Ε «ότι κάνουν κοινές ασκήσεις με τους Ελληνοκύπριους τους δίνουν κάποιες ένοπλες ικανότητες πρέπει να το σταματήσουν αυτό».

ΠΗΓΗ: Skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v