Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ορκίστηκε πρωθυπουργός και παρέλαβε από τον Ι. Σαρμά ο Κ. Μητσοτάκης

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, ορκίστηκε εκ νέου πρωθυπουργός. Παρέλαβε από τον Ιωάννη Σαρμά.

Ορκίστηκε πρωθυπουργός και παρέλαβε από τον Ι. Σαρμά ο Κ. Μητσοτάκης

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα, την οποία κρατούσε από το χέρι. Πίσω τους ακολουθούσαν τα τρία τους παιδιά, Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη. Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν και οι αδελφές του, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, αλλά και η αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως ορίζει το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Ακολούθησε η τελετή παραλαβής - παράδοσης στον νέο πρωθυπουργό από τον υπηρεσιακό, Ιωάννη Σαρμά. «Σας εύχομαι, όπως ορκιστήκατε πριν, να υπηρετήσετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Σαρμάς στον σύντομο διάλογό του με τον κ. Μητσοτάκη.

«Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τον άρτιο τρόπο με τον οποίο επιτελέσατε τα καθήκοντά σας. Παραμείνατε για λίγες εβδομάδες αλλά είδατε ότι η ζωή μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις διαρκώς και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μια υπόθεση που δεν σταματά ποτέ», απάντησε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v