Ολες οι αλλαγές στα υπουργεία, οι μετονομασίες και η μεταφορά αρμοδιοτήτων

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με όλες τις αλλαγές σε ονομασίες και αρμοδιότητες υπουργείων, γενικών και ειδικών γραμματειών, καθώς και εποπτευόμενων φορέων. Επικεφαλής στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η Σοφία Ζαχαράκη.

Ολες οι αλλαγές στα υπουργεία, οι μετονομασίες και η μεταφορά αρμοδιοτήτων

Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει τη σύσταση υπουργείου, τη μετονομασία υπουργείων, καθώς και τη σύσταση, κατάργηση και μετονομασία γενικών και ειδικών γραμματειών, αλλά και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπ’ αριθμ. 77, στο άρθρο ένα προβλέπει τη σύσταση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τη μετονομασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε υπουργείο Ανάπτυξης, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε υπουργείο Πολιτισμού.

Στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ορκίστηκε υπουργός η Σοφία Ζαχαράκη και υφυπουργός Μαρία Κεφάλα.

Ειδικότερα, στο νέο υπουργείο μεταφέρονται, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Εργασίας, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων και θέσεων προσωπικού, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Δείτε όλες τις αλλαγές στο ΦΕΚ, στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v