Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό παρουσία Βέλγου εισαγγελέα

Ερευνες και στην οικία της αδελφής της, Μαγδαλένας, στην Κηφισιά. Ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε από στελέχη της οικονομικής αστυνομίας να πραγματοποιήσουν έρευνες κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ανακοίνωση Μ. Δημητρακόπουλου.

Έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό παρουσία Βέλγου εισαγγελέα

Ερευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό και στην οικία της αδελφής της, Μαγδαλένας στην Κηφισιά, πραγματοποίησε από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη η οικονομική αστυνομία. 

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, στις έρευνες το «παρών» έδωσε και Βέλγος εισαγγελέας που εκτέλεσε ευρωπαϊκή εντολή για έρευνα από τις βελγικές δικαστικές αρχές. 

Ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε από στελέχη της οικονομικής αστυνομίας να πραγματοποιήσουν έρευνες, κατάσχοντας κάποιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συναφές hardware. 

Πηγές από το περιβάλλον της Εύας Καϊλή, αναφέρουν ότι οι έλεγχοι έγιναν και δεν βρέθηκε τίποτα, «όπως ήταν αναμενόμενο». «Απελπίστηκαν που δε βρήκαν τίποτα στις Βρυξέλλες και αλλού στον κόσμο και ψάχνουν τα σπίτια, άλλη μία φορά “άνθρακας ο θησαυρός”».

Δημητρακόπουλος: Προδήλως αλυσιτελής η έρευνα 

Δελτίο τύπου που εξέδωσε ο εκ των συνηγόρων της ευρωβουλευτή Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει:

«Την Τρίτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στην οικία της κ. Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μαλανίνι. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο. Το μόνο αξίας αντικείμενο που βρέθηκε και κατασχέθηκε (!) ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρίσει κατά τη γέννησή της οι μέλλοντες νονοί. Κατά τα λοιπά, η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνά τους καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν από τα εργαστήρια των Βρυξελλών.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με τον γιο βασικής εμπλεκόμενης Βελγίδας ευρωβουλευτού, δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης. Θέλω να πιστεύω ότι συμπτωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο.

Τέλος», καταλήγει ο κ, Δημητρακόπουλος, «δημόσια απορώ: εφτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανέναν αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στην Αθήνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v