Παρέμβαση Γεωργιάδη και Βαρβιτσιώτη για το beach bar της Ρόδου

“Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι” ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός.

Παρέμβαση Γεωργιάδη και Βαρβιτσιώτη για το beach bar της Ρόδου

Την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε ανάρτηση στα social media η οποία δείχνει σερβιτόρο σε γνωστό beach bar που βρίσκεται στην Καλλιθέα, της Ρόδου, να μπαίνει με τα ρούχα μέχρι το στήθος μέσα στη θάλασσα προκειμένου να φτάσει τις εξέδρες με τις ξαπλώστρες προκειμένου να σερβίρει τους πελάτες.

“Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι” ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός.

Εν τω μετξαύ, εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο για τη νομιμότητα κατασκευών μέσα στη θάλασσα, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η «άμεση παρέμβαση» Γεωργιάδη μοιάζει με κροκοδείλια δάκρυα

Η εικόνα του εργαζόμενου στη Ρόδο να σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα επιβεβαιώνει με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο την έκταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην χώρα και ειδικά στον τουρισμό, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει οδηγήσει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, σε ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και σε συνθήκες εργασίας που προσβάλουν την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εργαζομένων» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Στο πλαίσιο αυτό, η "άμεση παρέμβαση" του υπουργού Εργασίας κ. Γεωργιάδη περισσότερο με κροκοδείλια δάκρυα μοιάζει μπροστά στην γενική κατακραυγή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων διεκδικώντας καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και επανασύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας».

KKE: Σταγόνα στον ωκεανό της εργασιακής εκμετάλλευσης

«Τα δυο σοκαριστικά περιστατικά με εργαζόμενους στον Τουρισμό σε Ρόδο και Χανιά, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μόνο μια "σταγόνα στον ωκεανό" της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων, πάνω στην οποία στηρίζεται το περίφημο "τουριστικό θαύμα". Γι' αυτό και οι ευαισθησίες του υπουργού Εργασίας, μετά την κατακραυγή, δεν πείθουν κανένα, από τη στιγμή που διατηρείται κι ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας:

«Διέξοδος υπάρχει στον οργανωμένο αγώνα και τη σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, όπως απέδειξε και η πρόσφατη νίκη του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων στα "Market in"».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v