Μ. Χρυσοχοϊδης: H τετραετία της Υγείας

Θα υλοποιηθεί η δέσμευση για 10.000 προσλήψεις τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις. Πώς θα καλυφθούν τα κενά στο ΕΚΑΒ.

Μ. Χρυσοχοϊδης: H τετραετία της Υγείας

“Αυτή θα είναι η τετραετία της υγείας με κύριους άξονες την πρόληψη και τη νοσοκομειακή περίθαλψη”, δήλωσε ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊοδης, απαριθμώντας πλήθος σχεδιασμών ανά τομέα.

Μίλησε κυρίως για “ανασχηματισμό του χάρτη υγείας ανά περιφέρεια και περιοχή, για ανακαίνιση 96 και 170 Κέντρων Υγείας, ανάπτυξη των κατ΄οίκον υπηρεσιών, αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, ενώ επανέλαβε την κυβερνητική δέσμευση για 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην υγεία.

Για το μείζον πρόβλημα που αφορά στην έλλειψη διασωστών, ανέδειξε την τοποθέτηση 191 πληρωμάτων ασθενοφόρων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική, σε νησιωτικές περιοχές, για κάλυψη των αναγκών επειγόντων περιστατικών.

Όπως πρόσθεσε, θα καλυφθούν άλλες 20 θέσεις στην Αττική, ενώ σύντομα ανοίγει η πλατφόρμα για επιπλέον 250 προσλήψεις διετούς θητείας για την στελέχωση του ΕΚΑΒ Αττικής.

Πέραν τούτων, μίλησε για πολιτικές που θα ενισχύσουν την πρόσβαση σε πιο σύγχρονες θεραπείες, καθώς και για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v