Δημήτρης Νατσιός: «Η ψήφος έχει και πνευματική διάσταση»

Εξήγησε γιατί η Νίκη καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. «Εναντιωνόμαστε πλήρως στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες». «Την ίδια ευκαιρία που δίνετε στα κοράκια, να τη δώσετε και στον οφειλέτη της πρώτης κατοικίας».

Δημήτρης Νατσιός: «Η ψήφος έχει και πνευματική διάσταση»

Με ρήσεις του Αγίου Παϊσίου και του Γιώργου Σεφέρη, ο επικεφαλής της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, μιλώντας στη Βουλή, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. «Μας ενδιαφέρει το καλό της ψυχής μας. Νομίζουμε ότι θα ζούμε αιώνια; Για τη Νίκη η ψήφος έχει και πνευματική διάσταση», τόνισε.

Ο ελληνικός λαός, όπως είπε, «κατά την τριήμερη συζήτηση δεν άκουσε κάποιο σπουδαίο μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», ενώ χαρακτήρισε «ανεξέλεγκτη» την αισχροκέρδεια που «το κράτος τη σκεπάζει με σοβιετικού τύπου κουπόνια».

Παράλληλα, τάχθηκε ενάντια στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες: «Τι προδιαγραφές θα έχουν οι νέες ταυτότητες; Θα φέρουν μικροτσίπ και θα λειτουργούν με κλειδί έναν μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό για κάθε πολίτη, μέσω αυτής θα γίνεται η διασύνδεση όλων των προσωπικών αρχείων του κατόχου. Πόσο δημοκρατικό θεωρείται το φακέλωμα του πολίτη, μέσω των νέων ταυτοτήτων; Ποιος θα μας φυλάει από τους φύλακες και μάλιστα όταν αυτή η κυβέρνηση έχει πρωτοστατήσει σε σκάνδαλα υποκλοπών; Θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας; Η Νίκη εναντιώνεται πλήρως στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες».

Ο κ. Νατσιός ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει ποια άρθρα του Συντάγματος θέλει να αναθεωρήσει, ενώ για τη δημόσια υγεία είπε πως «εκφυλίζεται και γίνεται ένα ψυχρό εμπόρευμα για τους κατέχοντες».

Αναφερόμενος στον αθλητισμό, σημείωσε ότι «στην ανόθευτη μορφή του ήταν σύμβολο ειρήνης και αδελφοσύνης, σήμερα είναι σύμβολο πολέμου και διχόνοιας. Αποτρόπαιες δολοφονίες για μια φανέλα και μια ομάδα. Ισοπεδώνεται η ομοψυχία, η ενότητα και η συνείδηση μιας κοινής πατρίδας».

Ο επικεφαλής της Νίκης μίλησε και για τα κόκκινα δάνεια. «Κάθε μέρα και μια σκληρή εικόνα εξευτελισμού της κοινωνίας μας, με οικογένειες να ξεριζώνονται από τις εστίες τους. Κύριε πρωθυπουργέ, την ίδια ευκαιρία που δίνετε στα κοράκια, να τη δώσετε και στον οφειλέτη της πρώτης κατοικίας, είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας», είπε.

Με αφορμή τους ξένους εργάτες γης που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση, τόνισε: «Θέλουμε και οι αλλοδαποί να σέβονται την έννομη τάξη μας. Καμία ανοχή στην ανομία».

Επιτέθηκε στην Τουρκία επειδή «εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και προσπαθεί να σπάσει τις γραμμές μας στον Έβρο», ενώ διερωτήθηκε «γιατί φτιάχνουμε νέα δομή μεταναστών στον Έβρο».

Απορίες, όπως είπε ο κ. Νατσιός, «μας αφήνει το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή νύξη για την Κύπρο».

Τέλος, για τα Τέμπη, σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν διασφάλισε ούτε την αξιοπρέπειά της μετά την τραγωδία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v