Καρατομείται ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης

«Οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας. Διενέργεια ΕΔΕ και επανέλεγχος των Σχεδίων Πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων, και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων».

Καρατομείται ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης

Στην απομάκρυνση του διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης στην Αγχίαλο προσανατολίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στον απόηχο των εκρήξεων πυρομαχικών στις αποθήκες του στρατοπέδου Καράμπα. Η κατηγορία που του αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διοικητικά λάθη στα θέματα της πυρασφάλειας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη, εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

«Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν στο ακέραιο», δήλωσε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης. Στο ευρύ πλαίσιο: Ζήτησα τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας. Ζήτησα τον επανέλεγχο των Σχεδίων Πυρασφάλειας, όλων των στρατοπέδων, όλων των μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Και κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί απόλυτη διαχρονική προτεραιότητα των κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα κυβέρνηση. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v