Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Β. Στίγκας: Ξένα κέντρα καθοδηγούν τους βουλευτές των Σπαρτιατών

Aπίστευτη καταγγελία του προέδρου των «Σπαρτιατών» για βουλευτές του κόμματος. Η σχέση με Κασιδιάρη και η προαναγγελία διάσπασης. Τρεις διαγραφές. Για κύκνειο άσμα μίλησε ο Κ. Τασούλας.

Β. Στίγκας: Ξένα κέντρα καθοδηγούν τους βουλευτές των Σπαρτιατών

Τις ραγδαίες εξελίξεις που έρχονται στο κόμμα του, τους «Σπαρτιάτες», προανήγγειλε ο πρόεδρός τους, Βασίλης Στίγκας, ευθύς μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής.

«Με την έναρξη της συνεδρίασης παρατηρήσατε ότι είμαι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος να κάθεται στα έδρανα και να μην έχει τους βουλευτές του δίπλα του. Έχω μπει στο βιβλίο Γκίνες αλλά δεν φταίω εγώ», είπε.

Για να εξηγήσει ότι οι απόντες, από δίπλα του, βουλευτές «Σπαρτιάτες» είναι «καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν στην Greek Mafia και στον Δον Κορλεόνε». Χαρακτηρίζοντας δε, τον εαυτό του «δημοκράτη», προειδοποίησε ότι θα παραμείνει «όρθιος», διότι «έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί».

Η εξέλιξη αυτή προδιαγράφει τη (θέμα ωρών;) διάσπαση των «Σπαρτιατών», με τις πληροφορίες να θέλουν τους περισσότερους βουλευτές του κόμματος (εννέα σε σύνολο 11) να είναι σε συνεννόηση με τον φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη.

Ο στόχος τους, κατά τις ίδιες πηγές, είναι να γίνει έκτακτο συνέδριο και να εκλεγεί άλλος πρόεδρος, αντί του σημερινού κ. Στίγκα.

Τασούλας: Το κύκνειο άσμα του κόμματός σας

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, λέγοντας στον κ. Στίγκα: «Κύριε πρόεδρε, όπως κατάλαβα με όσα είπατε στην αρχή της ομιλίας σας, εκπέμψατε το κύκνειο άσμα του κόμματός σας, όπως το ξέρουμε. Περιμένω και εγγράφως τη θέση σας για να εκδώσω τη ληξιαρχική πράξη».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Στίγκας ενημέρωσε εγγράφως τον κ. Τασούλα ότι θέτει εκτός ΚΟ τρεις «Σπαρτιάτες» βουλευτές.

Mιλώντας αργότερα με δημοσιογράφους, ο κ. Στίγκας είπε ότι δεν έχει σχέση με τον Η. Κασιδιάρη και ότι τον στήριξε για να κλείσει λογαριασμούς. Είπε επίσης ότι το αίτημα στελεχών για συνέδριο των «Σπαρτιατών» (σ.σ. για εκλογή νέου προέδρου) είναι εκ του πονηρού, διότι αποβλέπουν στην κρατική επιχορήγηση.

Σε ερώτηση εάν διαθέτει βουλευτές ώστε να μπορεί να διατηρηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, απάντησε «και ναι και όχι», διότι κάποιοι βρίσκονται «μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας».

Μητσοτάκης: Αρχηγός χωρίς κόμμα

Θέση για την υπόθεση πήρε στη δευτερολογία του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι πρακτικά στη Βουλή υπάρχει ένα κόμμα χωρίς αρχηγό, σήμερα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει και αρχηγός χωρίς κόμμα. Τα πολύ σοβαρά που ειπώθηκαν από τον πρόεδρο των "Σπαρτιατών" δεν θα πρέπει να μείνουν ασχολίαστα. Και προφανώς θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όσα ακούστηκαν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v