Γ. Οικονόμου: Η αλβανική πλευρά να επιτρέψει άμεσα την ορκωμοσία Μπελέρη

Δήλωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη μετά την επίσκεψή του στις φυλακές Δυρραχίου, όπου κρατείται ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας. «Σοβαρή σκιά στις ελληνοαλβανικες σχέσεις».

Γ. Οικονόμου: Η αλβανική πλευρά να επιτρέψει άμεσα την ορκωμοσία Μπελέρη

«Συναντήθηκα, σήμερα, στις φυλακές Δυρραχίου, παρουσία της πρέσβεώς μας στην Αλβανία κ. Κωνσταντίνας Καμίτση, με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας, κ. Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για περισσότερους από τέσσερις μήνες. Για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μετά τη συνάντησή του με τον Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές Δυρραχίου στην Αλβανία, προσθέτοντας ότι «ο σεβασμός των αρχών του κράτους δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων αποτελούν κομβικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η θέση της Ελλάδας είναι ότι, στην περίπτωση του κ. Μπελέρη, δεν λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου της αθωότητας και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων».

«Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές», επισήμανε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε: «Η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις και δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v