Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία από αύριο έως και την Τετάρτη

Οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κατά περίπτωση, ενόψει της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και την πλημμυροπαθή Θεσσαλία. Στη Λάρισα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία από αύριο έως και την Τετάρτη

Στη Λάρισα μεταβαίνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού και των δημάρχων όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και της ΕΜΥ και ομάδα μετεωρολόγων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανάλυση των επικαιροποιημένων επιστημονικών δεδομένων και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που υλοποιούνται για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, η οποία θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα και θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας, μεταξύ των οποίων και τις περιοχές που επλήγησαν από τον «Daniel».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης λήφθηκε η απόφαση τις ημέρες Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη να μη λειτουργήσουν κατά περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση, εκτός από τις παρακάτω περιοχές, όπου τα σχολεία θα παραμείνουν εντελώς κλειστά: Παλαμάς, Φαρκαδόνα, Μεγάλα Καλύβια, Φαλάνη, Γιάννουλη (εργατικές κατοικίες), Κιλελέρ.

Ενόψει της επικείμενων βροχοπτώσεων στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός, ενώ ταυτόχρονα συνεργεία της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν καθαρισμούς (ποταμοί, ρέματα, φρεάτια) και εργάζονται για την αποκατάσταση των αναχωμάτων.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκονται ήδη στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα. Η ΕΛΑΣ είναι σε ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή με 1.639 αστυνομικούς και 766 οχήματα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις με τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Το μεσημέρι, στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε από το Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας για τους πληγέντες από τις πλημμύρες υπήρξε μικρής έκτασης ένταση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v