ΠΑΣΟΚ: Αδυναμία στην ανάδειξη διοικήσεων σε πολλά ΑΕΙ

«Ο νόμος 4957/2022 πρέπει να καταργηθεί και τα μονομελή όργανα (Πρύτανης, Αντιπρυτάνεις, Κοσμήτορας, Πρόεδρος) να εκλέγονται με άμεση εκλογή από τους καθηγητές και τους υπηρετούντες λέκτορες του ιδρύματος με προγραμματικό λόγο και διαφάνεια».

ΠΑΣΟΚ: Αδυναμία στην ανάδειξη διοικήσεων σε πολλά ΑΕΙ

Σήμερα διαπιστώνεται από όλους ότι ο Ν. 4957/2022 οδήγησε σε ομαδοποιήσεις και αδιέξοδα όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, τονίζεται σε κοινή δήλωση του Στέφανου Παραστατίδη, Βουλευτή Κιλκίς, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Παιδείας και του Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής για τα αδιέξοδα του Ν. 4957/2022 στις εκλογές Συμβουλίων Διοίκησης ΑΕΙ.

Οπως αναφέρεται σχετικά, «από την πρώτη στιγμή της ψήφισης του συγκεκριμένου νόμου και τις ρυθμίσεις για τα συμβούλια διοίκησης των ΑΕΙ, είχαμε επισημάνει ότι είναι ένα τερατούργημα που θα οδηγήσει σε αδιέξοδα και θα αποδιοργανώσει τη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση κατά την πάγια τακτική της δεν άκουσε την τεκμηριωμένη μας κριτική και τις εναλλακτικές προτάσεις μας.

Το αποτέλεσμα είναι η αδυναμία ανάδειξης των Συμβουλίων διοίκησης πολλών ΑΕΙ που οδήγησε σε διαδοχικές παρατάσεις της θητείας των πρυτανικών αρχών και σε ψήφιση τροπολογίας της τελευταίας στιγμής πριν από τη λήξη της θητείας της προηγούμενης Βουλής, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση ισοψηφίας των εκλεγμένων εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης (3 - 3), την εκλογή εξωτερικών μελών και τελικά Πρύτανη αναλαμβάνει ...η Σύγκλητος.

Επαναφέρουμε τη θέση μας ότι ο νόμος 4957/2022 πρέπει να καταργηθεί και τα μονομελή όργανα (Πρύτανης, Αντιπρυτάνεις, Κοσμήτορας, Πρόεδρος) να εκλέγονται με άμεση εκλογή από τους καθηγητές και τους υπηρετούντες λέκτορες του ιδρύματος με προγραμματικό λόγο και διαφάνεια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v